Tässä on uusi Mercedes-Benz Sprinter - aidosti älykäs pakettiauto | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tässä on uusi Mercedes-Benz Sprinter - aidosti älykäs pakettiauto

Tässä on uusi Mercedes-Benz Sprinter - aidosti älykäs pakettiauto

Sprinter on monessakin mielessä tärkeä automalli Mercedes-Benzille. Se on paitsi saksalaisvalmistajan eniten myyty pakettiautomalli, se tulee myös olemaan ensimmäinen Mercedes-Benzin uuden ”adVANce”-filosofian edustaja. 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että autoon on saatavilla kattava valikoima digitaalisia palveluja, joiden avulla ajoneuvojen seuranta ja käyttäminen helpottuvat. Auton vuokraaminen ja käyttöönotto tulevat myös olemaan mahdollisia ilman fyysisten avainten noutamista. 

- Ajoneuvot muuttuvat pelkistä kuljetusyksiköistä älykkäiksi logistiikka-alustoiksi, joilta myös vaaditaan luotettavaa ja taloudellisesti kestävää toimintaa. Mercedeksen järjestelmä mahdollistaa myös pienten ja keskisuurten kuljetuskalustojen paikantamisen, logistiikan suunnittelun, kulutuksen ja huoltotarpeen seurannan sekä ajoneuvojen välisen kommunikoinnin reaaliajassa. Sekä kuljettaja että ajojärjestelijä voivat seurata tavaratilan täyttöastetta ja käyttöä, yhtiön tiedotteessa sanotaan.

Mercedes-Benz Sprinter

Henkilökuljetuksissa yksi konkreettinen esimerkki auton älykkyydestä on se, että uusi Sprinter osaa kertoa kuljetuskeskukselle, mikäli autoon jää istuimia vapaaksi. Näin auton reittiä voidaan tarvittaessa muuttaa käytön tehostamiseksi.

Yli 1700 vaihtoehtoa

Uudesta Sprinteristä tulee tarjolle yli 1700 yksilöllistä autovaihtehtoa esimerkiksi koripituuden, korkeuden ja varustetasojen myötä. Autossa onkin panostettu yksilöitävyyteen, sillä samaa perusratkaisua käytetään niin erilaisissa VIP shuttle -autoissa kuin rakennstyömaille sopivissa pakettiautoissa. 

Sprinteristä on tarjolla umpipaketti-, pikkubussi-, kevytkuorma-auto- ja retkeilyautovaihtoehtoja, eri koripituuksia ja viisi eri akseliväliä (3250, 3259, 3655, 3924 ja 4325 mm) sekä erilaisia kuormauskorkeuksia 

Nyt myös etuvetona

Uusi Sprinter tulee tarjolle aiempien taka- ja nelivetovaihtoehtojen lisäksi myös etuvetoisena. Etuveto on suunnattu kevyempiin kuljetustarpeisiin ja sen etuna on kahdeksan senttimetriä matalampi lastauskynnys. Lisäksi etuvetoisen auton kuljetuskyky on 50 kiloa takavetoista suurempi johtuen auton alhaisemmasta painosta. 

Moottoripuolelle on tarjolla kaksi turbodieseliä, joista pienempi on 2,1-litrainen nelisylinterinen ja tehokkaampi 3-litrainen V6-moottori. Pienemmän moottorin teholuokat vaihtelevat 84-130 kW:n välillä. 

Etuvetoisen Sprinterin vaihteistovaihtoehdot ovat 9-vaihteinen automaattivaihteisto momentinmuuntimella (ensimmäinen isojen pakettiautojen luokassa) sekä uusi 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto. Kaikkiin taka- ja nelivetomalleihin on saatavana 7G-Tronic-automaattivaihteisto varustettuna Drive Select -käsivalintatoiminnolla.

Mercedes takoo ennätyksiä

Viime vuoden myyntiluvut kertovat Mercedes-Benzin olevan hurjassa vedossa Daimler-konsernin yllettyä ennätykselliseen 10,9 miljardin euron tulokseen. Uusia ennätyksiä tahkottiin sekä henkilöautopuolella että pakettiautoissa. 

Mercedes-Benz Vans myi vuonna 2017 yhteensä 401 025 Sprinteriä, V-sarjan autoa, Variota, Vitania ja Citania. Myynti lisääntyi erityisesti Euroopassa, Kiinassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Suomessa Mercedes-Benz -pakettiautoja ensirekisteröitiin viime vuonna yhteensä 1806 kappaletta, mikä tarkoittaa 11,8 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna. 

Daimler on linjannut yhdeksi kehityksensä kulmakivistä sähköisen liikkumisen. Tavara-autopuolella Viton sähköversio tullaan näkemään jo kuluvan vuoden jälkipuoliskolla, ja eSprinter seuraa perässä vuonna 2019. 

Sprinterin hinnat ovat vielä vahvistamatta, mutta Suomen maahantuojan mukaan paineita hintojen nostamiselle nykyiseen verrattuna ei ainakaan ole. Auto saapuu Suomeen kesäkuussa.


Autotalli.com
Mercedes-Benz Sprinter vaihtoautot

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi