Todellista vau-efektiä! Honda e on sähköauto, jonka sinäkin haluaisit  | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Todellista vau-efektiä! Honda e on sähköauto, jonka sinäkin haluaisit 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HONDA // Honda e -täyssähköauto tarjoaa verrattoman ajoelämyksen ja ominaisuuksia, joita ei löydy hintaluokkaa kalliimmistakaan autoista.
Todellista vau-efektiä! Honda e on sähköauto, jonka sinäkin haluaisit 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HONDA

Älä anna hurmaavan ulkonäön hämätä. Piskuiselta näyttävä täysin uusi Honda e yllättää nimittäin kompakteja ulkomittojaan suuremmilla sisätiloilla. Täysin sähköautoilun ehdoilla suunniteltuun autoon on mahdutettu mainiot tilat neljälle matkustajalle. 

Hondan e-mallia voi helposti pitää autona, joka tulee itse kokea. Autoon on pakattu runsaasti ominaisuuksia ja tyylikkäitä yksityiskohtia, jollaisia edes markkinoiden kalleimmista sähköautoista ei löydy.

Honda e kojealauta

Kuva: Laadukkaat materiaalit ja kokoluokkaansa tilavampi matkustamo leimaavat Honda e:n sisätiloja.

Honda e maksaa Suomessa Comfort-varusteltuna 35 624 euroa ja Advance-varustetasolla 41 986 euroa. Yksityishenkilöt saavat Honda e -malliin valtion 2 000 euron hankintatuen. Auton toimitukset alkavat heti syyskuussa.

Akku riittää pitkälle

Honda e on ennen kaikkea taajama-ajoon suunnattu ajoneuvo. Auton ajoakun energiasisältö on 35,5 kWh:a, joka riittää tyypillisessä kaupunkipainotteisessa ajossa useiksi päiviksi.

Honda e -täyssähköauto

Kuva: Sympaattisesti muotoiltu Honda e kääntää päitä liikenteessä.

honda e pikalöatauksessa

Honda e -mallin käyttö ei toki rajoitu vain lyhyisiin pyrähdyksiin, sillä 50 kW:n tehoinen CCS-pikalatausmahdollisuus mahdollistaa myös pidemmät matkat kattavan pikalaturiverkoston avulla. Nopeimmillaan ajoakkuun saa 80 prosentin varauksen 31 minuutissa, joten esimerkiksi Helsingistä Tampereelle matkatessa yksi kahvipaussi riittää stressittömään matkantekoon.

Honda e matkustamo

Kuva: Näyttöruudut hallitsevat ilmettä koko kojelaudan leveydeltä.

Kotona Honda e:n lataus onnistuu joko kiinteällä Type 2 -latauslaitteella 7,4 kW:n teholla (täysi lataus reilussa neljässä tunnissa) tai tavallisesta suko-pistorasiasta 2,3 kW:n teholla (täysi lataus 15,4 tunnissa). 

Aidosti hauska ajettava

Kiivastempoisessa kaupunkipyörittelyssä auto on omimmillaan, ja erityisen hienosti toimiva niin sanottu yhden polkimen tekniikka tuo ajamiseen vaivattomuutta. Sähköenergiaa talteenottavan moottorijarrutuksen voimakkuutta on helppo säädellä ohjauspyörän siivekkeistä ja jarrupolkimeen tarvitsee koskea vain yllättävissä liikennetilanteissa.

kamera sivupeili honda e

Kuva: Sivupeilit on korvattu kamerajärjestelmällä. Linssi pysyi koeajossa sateesta huolimatta puhtaana.

Takavetoinen Honda e kiihtyy rivakasti 315 newtonmetrin väännön saattelemana ja auto kääntyy hämmentävän ketterästi ahtaimmissakin paikoissa. Honda e laittaa spontaanin hymyn kuljettajan kasvoille joka kerta ratin taakse istuessa.

Myös täysin sähköisesti toimivat kamerakuvaan perustuvat tausta- ja sivupeilit tuntuvat luonnolliselta osalta ajamista heti lyhyen tutustumisen jälkeen. Koeajon perusteella ne välittävän laadukasta kuvaa myös sadekelillä ja pimeässä.

sähköinen taustapeili honda e:ssä

Kuva: Taustapeilin kuvaa voi vaihtaa kameran ja perinteisen peilin välillä helposti vivusta kääntämällä. 

Moneen muuhun autoon verrattuna Honda e tuntuukin olevan vähintään sukupolvea edellä. Etenkin koko kojelaudan levyiset helppotoimiset kosketusnäytöt saavat leuat loksahtamaan. Myös intuitiivinen automaattiparkkeeraus sekä täysin ilman kosketusta toimiva älyavain tuntuvat tämän hintaluokan autoon hyvin edistyksellisiltä.

Honda e-mallin vahvuuksiin voi laskea myös sen, että auton ominaisuudet tulevat päivittymään myös ostohetken jälkeen uusilla ohjelmistopäivityksillä. Esimerkiksi suomalainen Honda e:n ostaja pystyy lähitulevaisuudessa avaamaan auton ovet matkapuhelimen NFC-tunnistuksella.

honda e

Kuva: Yhden polkimen tekniikkaa voi pitää markkinoiden parhaimmistoon kuuluvana. Ajon ennakointi on helppoa.

honda e takapenkit

Kuva: Takana tilaa on kahdelle. Keskitunnelin puuttuminen antaa reilummin jalkatilaa. 

Honda e on ennen kaikkea persoonallisuutta arvostavan autoilijan valinta, jota kanssa-autoilijoiden uteliaat kysymykset ja hyväksyvät hymyt eivät häiritse. Honda e on valmistajansa taidonnäyte siitä, millaisen sähköauton se pystyy tuomaan markkinoille kilpailukykyiseen hintaan. Auton ominaisuuksiin ja ajamisen hauskuuteen nähden rahalle saakin todella kovan vastineen vuosiksi eteenpäin.

 

Tutustu Honda e:n ominaisuuksiin tarkemmin ja varaa oma koeajosi.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin