Tutkimus: valtaosa suomalaisista etsii ostettavaa autoa entiseen tapaan | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tutkimus: valtaosa suomalaisista etsii ostettavaa autoa entiseen tapaan

Vaikka uusien autojen myynti on yskinyt pahasti kevään aikana, käytettyjen autojen kaupassa kuluttajien ostohalut eivät näytä pahasti hiipuneen.
Tutkimus: valtaosa suomalaisista etsii ostettavaa autoa entiseen tapaan

Toukokuun lopulla Autotalli.comissa teetetyn kyselytutkimuksen mukaan 66 prosenttia palvelun kävijöistä on etsinyt ostettavaa autoa entiseen tapaan. Samalla 11 prosenttia on etsinyt autoa tavanomaista aktiivisemmin ja 16 prosenttia vähemmän aktiivisesti. Kyselyyn vastasi 1100 Autotalli.comin kävijää.

Kyselyyn vastanneista 63 prosenttia on etsinyt Autotalli.comista vaihtoautoa, 7 prosenttia on etsinyt uutta ajamatonta autoa ja 6 % on etsinyt leasingautoa. Ostoaikeissa mielenkiinto on kohdistunut nimenomaan vaihtoautoihin. Vastaajista 69 prosenttia suunnittelee vaihtoauton ostamista, 15 % uuden auton ostamista ja 9 % harkitsee leasingauton hankintaa.

Auton hankinta-aikeet


Auton hankintaa suunnittelevista suurimmalle osalle auton hankinta on ajankohtaista heti sopivan auton löydyttyä.

Jopa 80 % kyselyyn vastanneista kuitenkin kertoi, että poikkeusolot eivät ole vaikuttaneet auton hankinta-aikeisiin. Vain 14 % vastaa poikkeusolojen vaikuttaneen auton hankinta-aikeisiin ja suurimmiksi konkreettisiksi syiksi kerrottiin heikentynyt taloudellinen tilanne, lomautus ja epävarmuus tulevasta.

Auton hankinnan ajankohta


Poikkeusolojen vaikutus auton hankinta-aikeisiin


Yli puolet uskaltautuu koeajolle normaaliin tapaan

Kun kävijöiltä kysyttiin konkreettisesta jalkautumisesta autoliikkeeseen asti, 34 prosenttia kertoi, ettei ole käynyt tai ei halua juuri nyt käydä autokaupoissa lainkaan.

Koeajolle on uskaltautunut tai uskaltaisi käydä normaaliin tapaan 59 prosenttia vastaajista. Sen sijaan auton video- ja virtuaaliesittelyt eivät herättäneet suurta kiinnostusta 71 prosentin vastatessa, ettei poikkeusolot ole lisänneet kiinnostusta auton etäesittelyä kohtaan.


Koeajot


Kyselyyn vastanneiden sukupuolijakauma oli 79 prosenttia miehiä, 21 prosenttia naisia. Vastaajista 55 prosenttia oli 40-59 –vuotiaita.

Autotalli.comin kävijätilastoissa viikolla 11 voimaan astuneet rajoitukset näkyivät palvelun käytössä kävijä- ja hakumäärien laskiessa selvästi. Samaan aikaan autoilmoitusten kohdemäärät nousivat, kun kauppa ei käynyt enää entiseen malliin.

Suomalaisten kiinnostus autonostoon ei kuitenkaan kokenut pitkää laskua, sillä tällä hetkellä palvelun kävijämäärät ja vaihtoautojen hakumäärät ovat nousseet viime vuoden vastaavaa ajankohtaa korkeammalle, mikä kertoo omalta osaltaan patoutuneesta kysynnästä.

Vaihtoautohaut


AUTOTALLI.COM
Vaihtoautot
Uudet autot
Kilpailuta yksityisleasing

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi