Onko vaihtoleasing melkeinpä liian hyvää ollakseen totta 2020-03-16T13:48:14+03:00

”KÄYTETTY AUTO ILMAN RISKEJÄ”

Onko vaihtoleasing melkeinpä liian hyvää ollakseen totta?

Kilpailuta yksityisleasing
Yksityisleasing oppaat

Vähän ajetun käytetyn auton voi nykyään hankkia myös vaihtoleasing-sopimuksella, jossa autosta maksetaan kiinteää kuukausihintaa sovitun kauden ajan. Autotalli.comin tuottaja Teemu Granström kertoo, miksi päätyi valitsemaan omaan käyttöönsä hybridiauton vaihtoautorivistöstä.

Suurta joukkoa autonostoa pohtivia kuluttajia jarruttanee tällä hetkellä epävarmuus siitä, uskaltaako esimerkiksi täyssähköautoa ostaa vielä, vai pitäisikö odottaa muutama vuosi tekniikan kehittymistä ja hintojen laskua.

Toisaalta oman nykyisen auton arvonkehitys saattaa mietityttää, ja odottaminen voi maksaa euroja myös käänteisesti, jos perinteisten polttomoottoriautojen hintakehitys lähtisi muutaman vuoden kuluessa aiempaa jyrkempään laskuun.

Sopiva välikauden ratkaisu voi kuitenkin löytyä yksityisleasingista, eli yleensä 1-4 vuoden mittaisesta auton vuokraamisesta.

Allekirjoittaneen kohdalla ajatukset kääntyivät nopeasti riskittömän kiinteähintaisen vaihtoauto-leasingin puoleen, kun bensiinikäyttöinen auto oli aika vaihtaa suurempaan, mutta täyssähköautojen hinnat eikä mallitarjonta vielä kohdanneet omien tarpeiden kanssa.

Vakuutusten ja huoltojen kanssa 352 €/kk

Automallin ja voimalinjan valinta oli lopulta helppoa, sillä autotoimittajan työssä eri merkkien mallitarjonta ja käyttövoimavaihtoehdot olivat tulleet hyvinkin tutuiksi. Autovalintaa ohjasi ennen kaikkea tarve saada hinta-laatusuhteeltaan tilava ja mutkaton perhekäyttöön soveltuva menopeli, ja muutamasta vaihtoehdosta valinta kohdistui lopulta Hyundai Ioniq Hybrid -malliin.

Uutena Hyundai Ioniq Hybridin hinnat lähtevät vajaasta 30 000:sta eurosta, mutta vuosimallin 2018 auto noin 16 000 kilometriä ajettuna löytyi vaihtoleasingina 259 euron kuukausihintaan. Mikäli saman automallin olisi ottanut yksityisleasingin kautta täysin ajamattomana, kuukausihinta olisi ollut autonvaihdon aikoihin kesäkuussa 2019 noin sata euroa kalliimpi.

Huoltosopimuksen kanssa vaihtoleasing oli kuitenkin huomattavasti järkevämpi ratkaisu, sillä vähän ajettuna auto tuntuu kuin uudelta ja kaikki auton kulut ovat joka tapauksessa jo etukäteen tiedossa.

Sopimuskauden pituudeksi sovittiin 3 vuotta, jonka jälkeen autoliike sitoutuu lunastamaan auton ennalta määriteltyyn hintaan. Kyseessä on siis osamaksupohjainen leasing.

Jotta autoilun kulut olisivat mahdollisimman tarkasti etukäteen tiedossa, autoon valittiin samalla myös autoliikkeen tarjoamat huolto- ja vakuutussopimukset. Vakuutusten ja huoltojen kanssa auton kuukausihinnaksi muodostui yhteensä 352 euroa.

Kulut samat kuin kokoluokkaa pienemmässä omistusautossa

Yksi autonvaihdon parhaita puolia oli se, että vaihtoleasingilla Hyundai Ioniq Hybridin kaikki kulut ovat käytännössä samat kuin edellisen kokoluokkaa pienemmän omistusauton, jonka kuluissa piti ottaa huomioon myös arvonalenema.

Ioniq Hybridissä myös polttoainekulut ovat suuremmasta koosta huolimatta noin 40 euroa pienemmät kuukausittain. Säästöä syntyy myös esimerkiksi Helsingin keskustassa pysäköidessä, missä Ioniq Hybridin 79 g/km -hiilidioksidipäästöt oikeuttavat parkkimaksun puolittumiseen.

Osamaksupohjaisen vaihtoleasingin etuna on myös se, että kolmen vuoden sopimuskauden päätteeksi auton voi luovuttaa takaisin autoliikkeelle, tai lunastaa itselleen maksamalla loppuvelan pois. Lopullisen päätöksen voi tehdä siis vasta myöhemmin. Kuluttajan kannalta tällainen sopimus tarjoaa riskittömän keinon katsoa, miten autojen hinnat kehittyvät sopimuskauden aikana. Sama pätee sekä uusien että vaihtoautojen leasingiin.

Kun kolme vuotta Hyundai Ioniq Hybridillä tulee reilun kahden vuoden päästä täyteen, seuraava auto tulee mitä todennäköisimmin olemaan täysin sähköllä kulkeva. Leasingauton ehdottomasti paras puoli on ollut se, että autoilun kustannukset ovat olleet helposti ennakoitavissa, mikä on tehnyt oman talouden suunnittelusta vaivatonta. Myös käytettävyyden ja käyttökulujen osalta Ioniq Hybrid on miellyttänyt. Kesällä polttoaineenkulutus on jäänyt alle neljään litraan sadalla kilometrillä, talvella lämmitys vie noin litran verran enemmän.

Kuluttajalle hyvä diili

Vuodessa vaihtoleasing-Ioniqin kustannus on auton vuokran osalta 3108 euroa. Karkeana vertailukohtana auton vuosittaiselle kustannukselle voisi pitää pelkkää arvonalenemaa, joka on tyypillisesti noin kymmenen prosentin luokkaa.

Koska Hyundai Ioniq Hybrid on hintaluokaltaan noin 30 000 euron auto, maksettava leasingvuokra vastaa suurin piirtein auton arvonaleneman suuruutta. Tässä kohtaa autoliikkeen liiketoiminnan järkevyyden voisi perustellusti kyseenalaistaa, mutta kuluttajan näkökulmasta sopimusta voi pitää hymyilyttävän hyvänä.

Hyundai Ioniq Hybrid -vaihtoleasingin kulut

Auton vuokra 259€/kk = 3108 € / vuosi
Huoltosopimus 29€/kk = 348 € / vuosi
Liikenne- ja kaskovakuutus 64 €/kk = 768 € / vuosi

Yhteensä 352 €/kk ja 4224 euroa vuodessa.
Jutussa esimerkkinä käytetty ajoneuvo on hankittu listahinnoilla ilman alennuksia.

Teksti ja kuva: Teemu Granström

Kilpailuta haluamasi automallin leasingtarjoukset vaivattomasti muutamassa minuutissa Autotalli.comissa.