Yksityisleasing nostaa suosiotaan 2018-10-10T16:36:29+00:00

YKSITYISLEASING NOSTAA SUOSIOTAAN

Nämä automerkit kiinnostavat suomalaisia nyt

Kilpailuta yksityisleasing
Yksityisleasing oppaat

Auton pitkäaikainen vuokraaminen, eli yksityisleasing, on yhä suositumpi tapa hankkia auto.

Yksi autoilun suurimmista kulueristä, jota aina ei edes kuluksi tule laskettua, on auton arvonaleneminen. Uutena ostetun auton kalleimmat vuodet ovat tunnetusti ne ensimmäiset, mutta uudenkin auton voi hankkia ilman riskiä jälleenmyyntiarvosta.

Suuri osa autoliikkeistä tarjoaa nykyään vaihtoehtona auton omistamiselle yksityisleasingiä, eli auton pitkäaikaista vuokraamista. Yksityisleasingissä autosta maksetaan kiinteää kuukausihintaa ja sopimuskauden päätteeksi auto palautetaan autoliikkeelle, jonka vastuulle jää auton myyminen eteenpäin.

Vaikka yksityisleasingiä on ollut tarjolla laajemmin vasta muutaman vuoden ajan, kuluttajat ovat löytäneet vaihtoehdon jo varsin hyvin. Alma Mediaan kuuluva Autotalli.com on Suomen ainoa verkkopalvelu, jossa yksityisleasing-palveluntarjoajia voi kilpailuttaa vaivattomasti.

Kilpailutus on ollut tarjolla jo reilun vuoden ajan, ja sitä ovat käyttäneet jo tuhannet autonostajat. Autoliikkeille lähteneiden yhteydenottojen määrä on kasvanut vuoden takaiseen nähden 79 prosenttia, mikä kertoo omalta osaltaan kasvavasta kiinnostuksesta yksityisleasingiä kohtaan. Myös kilpailutuksessa mukana olevien yritysten määrä on kivunnut jo kahteenkymmeneen.

Joka viides kiinnostunut hybridistä

Kuluvan vuoden elo-syyskuussa kilpailutuksen tehneistä autoilijoista reilusti yli puolet oli kiinnostunut ensisijaisesti bensiinikäyttöisestä ajoneuvosta. Hybridistä kiinnostuneita oli noin joka viides kilpailutuksen tehnyt, mikä on hieman enemmän kuin dieselistä kiinnostuneiden määrä. Täyssähkö- ja kaasuautoista kiinnostuneiden osuus oli vielä vähäistä. Autotalli.comin vaihtoautohauissa tilanne on hieman toisenlainen. Niissä hybridejä koskevia hakuja on kahdeksan prosenttia, dieseleitä kolmannes ja bensiiniautoja yli 60 prosenttia. Siten, verrattaessa Autotalli.comin vaihtoautohakuihin, leasingautojen kilpailutuksessa korostuu selvästi suurempi kiinnostus hybridiautoihin.

Leasing-kilpailutuksessa ylivoimaisesti suosituimmaksi automerkiksi osoittautui Volkswagen, josta oli kiinnostunut 35 prosenttia kilpailutuksen tehneistä. Myös Volvo (25%), Toyota (23%), Audi (21%) ja Ford (21%) kiinnostivat autonostajia erityisen paljon. Seuraavaksi suosituimmat merkit olivat Kia, BMW, Mercedes-Benz ja Opel. Autotalli.comin kilpailutuksessa voi valita korkeintaan kolme itseään eniten kiinnostavaa automerkkiä.

Yksityisleasingissä vuokrattavalle autolle sovitaan vuokra-ajan lisäksi kilometriraja. Kilpailutuksen tehneistä autoilijoista enemmistö arvioi 15 000 kilometrin riittävän vuosittaiseksi rajaksi. Seuraavaksi suosituin kilometriraja oli 20 000, mutta 22 prosenttia vastaajista arvioi tarvitsevansa vuosittaiseksi kilometrirajaksi 30 000 kilometriä tai yli.

Auton korimallin osalta ylivoimaisesti kiinnostavimmaksi kohosivat farmariautot. Myös perinteiset sedanit ja hatchback-mallit kiinnostivat suosittuja katumaastureita enemmän. Maantieteellisesti kilpailutuksia tehtiin eniten Uudenmaan alueella, mutta myös Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla yksityisleasing kiinnosti muuta Suomea enemmän. Väestöön suhteutettuna leasing-kilpailutuksessa pääkaupunkiseutu ylikorostuu.

”Pohjoisimmassa Suomessa leasing ei ole vielä herättänyt niin paljon kiinnostusta, sillä välimatkat ovat pitkiä ja suuremmat kilometrimäärät nostavat puolestaan leasingpakettien hintoja. Oma auto on edelleen kilpailukykyinen, jos ajettavaa matkaa kertyy vuosittain paljon”, Autotalli.comin liiketoiminnan vetäjä Aleksi Alppi toteaa.

Kilpailuta yksityisleasing Autotalli.comissa