Tiedotteet

16.10.2017
Autotalli.comin kautta lähetetty tietojenkalasteluviestejä!
Osa Autotalli.comissa autoa myyvistä asiakkaistamme on saanut viime aikoina epäilyttäviä yhteydenottoviestejä. Viestit ovat todennäköisesti huijauksia, joten älä vastaa saamiisi tiedusteluihin autostasi. Huijaus- ja tietojenkalasteluviestit ovat varsin yleisiä verkkopalveluissa, joissa henkilön yhteystiedot ovat julkisesti esillä tai yhteydenotto on mahdollista lomakkeen kautta. Autotalli.comissa on kaksi toimenpidettä kyseisten yhteydenottojen vähentämiseksi:

1) Käyttäjä voi piilottaa sähköpostiosoitteensa auton kohdesivulta Omatallin Omat tiedot-sivulta. Näin käyttäjä varmistuu, että myytävästä autosta tulevat yhteydenotot on lähetetty Autotalli.comin yhteydenottolomakkeen kautta, ei esimerkiksi ulkoisesta sähköpostiosoitteesta.
2) Huijausviestien lähettäjien sähköpostiosoitteita on lisätty estolistalle. Näin yhteydenottolomakkeen kautta ei voi lähettää toista kertaa huijausviestiä samasta sähköpoistosoitteesta. Tässä työssä erityisesti auton myyjien palaute meille on arvokasta, jotta pääsemme sähköpostiosoitteiden jäljille.

Mikäli saatte epäilyttäviä yhteydenottoja, on syytä suhtautua varauksella viesteihin, joissa on seuraavia piirteitä:

- Viesti on englanninkielinen tai huonoa suomea.
- Viestin kirjoittaja väittää asuvansa ulkomailla mm. Norsunluurannikolla tai Bahamalla.
- Kirjoittaja ei pääse hakemaan autoasi Suomesta, joten hän pyytää hoitamaan kaupat ilman tapaamista.
- Maksu luvataan suorittaa esim. kansainvälisellä pankkisiirrolla ja auto noutaa rahdinkuljettajan toimesta.
- Autostasi voidaan pyytää kuvia ja teknisiä tietoja. Älä toimita tietoja, sillä niistä voidaan muualla maailmalla laatia huijausilmoitus.
- Viesteissä voidaan ylenpalttisesti vakuutella luotettavuutta ja rehellisyyttä.

Terveisin

Sanna / Autotalli.com asiakastuki
palaute@autotalli.com