RAHOITUS- JA HUOLTOLEASING

Mitä eroa on rahoitus- ja huoltoleasingillä?

Monessa yrityksessä arvostetaan helposti ja tarkasti budjetoitavia autokuluja. Tähän tarpeeseen on luotu myös erilaisia leasingpalveluita, joiden kautta yritysauto on ennen kaikkea helppoa ja huoletonta hankkia.

Leasingauton voi hankkia käytännössä kahdella eri tavalla: joko rahoitus- tai huoltoleasingsopimuksella. Autoista maksetaan kiinteää kuukausivuokraa, joten ne vapauttavat pääomaa yrityksen muuhun liiketoimintaan. Kuukausivuokran arvonlisävero on lisäksi normaalisti vähennyskelpoinen ja sen käsittely on kirjanpidollisesti nopeaa. Yrityksen siirtyessä omistusautoista leasing-malliin, leasingpalvelun tarjoaja voi monesti ostaa tarpeen mukaan koko yrityksen vanhan autokannan.

Suurin ero liittyy huolto- ja jäännösarvovastuuseen

Käytännössä rahoitus- ja huoltoleasingin suurimmat erot liittyvät huoltokuluihin ja jäännösarvovastuuseen. Rahoitusleasingissä huolto- ja jäännösarvovastuu on autoa käyttävällä yrityksellä, kun taas huoltoleasingissä määräaikaishuollot sekä tekniset korjaukset kuuluvat kuukausihintaan. Huoltoleasingissä ei ole myöskään jäännösarvovastuuta, mutta sopimuksessa määritellään etukäteen kuinka paljon ajokilometrejä sopimuskauteen kuuluu. Rahoitusleasing auto on puolestaan joustavampi, sillä vaihtoajankohdan yritys pystyy päättämään itse eikä siinä määritellä sopimuskauden kilometrimäärää.