LEASING SOPII MYÖS PIENILLE YRITYKSILLE

Autotalli.comin palvelu helpottaa vaihtoehtojen vertailua.

Autotalli.comin yritysleasing-palvelussa yrityksen autohankinnat on helppo kilpailuttaa. Käyttämällä muutaman minuutin yhden verkkolomakkeen täyttämiseen, tarjouspyyntösi leasing-autoista lähetetään usealle eri palveluntarjoajalle.

Palvelussa on mahdollista tutustua niin yritys- kuin yksityisleasing-autojen tarjontaan ja mikä parasta, kilpailuttaa autoliikkeiden autot yhdellä helpolla verkkolomakkeella.

– Autohankintojen kilpailuttaminen voi olla työlästä ja haluamme säästää kävijöidemme aikaa tarjoamalla yksinkertaisen keinon saada useita kilpailevia tarjouksia helposti ja nopeasti, Autotalli.comin liiketoimintapäällikkö Aleksi Alppi sanoo.

Yritysleasing saatetaan helposti mieltää vain suuryritysten palveluksi, mutta todellisuudessa leasing-auto on järkevä vaihtoehto myös pienille ja keskisuurille yrityksille. Leasing-autoilu tarjoaa ennen kaikkea helposti ennakoitavia kustannuksia sekä vaivattomuutta, jolloin yrittäjän aikaa vapautuu muuhun.

Kevyimmillään leasing tarkoittaa auton rahoituksen järjestämistä, mutta tarvittaessa auton voi hankkia myös täysin avaimet käteen -periaatteella, jolloin kiinteään kuukausihintaan sisältyy niin huollot, renkaiden vaihdot, vakuutukset, polttoaineet kuin autopesutkin. Autotalli.comin yritysleasing-palvelun kautta omat tarpeet on helppo kertoa tarjouspyynnön yhteydessä, jolloin tarjottavat autot vastaavat juuri omia käyttötarpeita ja tarjousten vertaileminen on helppoa.

Leasingissä on paljon etuja

Leasing-autoilun etuna on yritykselle se, etteivät autot rasita tasetta ja kiinteän kuukausimaksun arvonlisäveron osuus on myös vähennyskelpoinen (jos autot on hankittu työntekijöiden tai omistajien työsuhdeautoiksi, silloin arvonlisävero ei ole vähennyskelpoinen). Mikäli keskikokoisella yrityksellä on omistuksessaan esimerkiksi 30 autoa, joiden keskimääräinen hankintahinta on 25 000 euroa autolta, pääomaa sidotaan autoihin 750 000 euroa. Kymmenen prosentin tuotolla kyseiselle pääomalle voidaan laskea 75 000 euron menetykset.

Leasing-autoiluun siirtyvän yrittäjän on kuitenkin hyvä huomioida lakimuutos, jonka myötä myös leasingautot on täytynyt kirjata yrityksen taseeseen vuodesta 2019 alkaen. Toisaalta taseeseen kirjattavat erät pysyvät huomattavan paljon pienempinä verrattuna siihen, että yritys omistaisi autot itse.

Omistusautot saattavat tuoda mukanaan myös yllättäviä kuluja, sillä niiden jäännösarvon määrittäminen ja huolto- sekä korjauskulujen arviointi on haastavaa. Yritysautoilun kustannuksista kun peräti 40 prosenttia koostuu auton arvon alenemisesta. Leasingissä auton jälleenmyyntiarvosta huolehtii leasing-palveluntarjoaja.

Leasing- ja omistusautot eivät myöskään sulje pois toisiaan, vaan yrityksellä voi olla samaan aikaan käytössä molempia.

Mikä yritysleasing?

  • Yritysleasing on auton pitkäaikaista vuokraamista, jossa autosta maksetaan kiinteää kuukausihintaa.
  • Kuukausierä voi sisältää myös esimerkiksi vakuutuksen, huollot, renkaanvaihdot ja jopa autopesut ja polttoaineen.
  • Leasingauto vuokrataan sovituksi ajaksi ja auton käytölle asetetaan kilometriraja.
  • Lyhyet leasing-kaudet ovat 1-12 kuukauden mittaisia ja pidemmät tyypillisesti 2-4 vuotta.
  • Vuokrakauden päätyttyä auto palautetaan palveluntarjoajalle.
  • Leasingauto on riskitön. Kuukausittaiset kustannukset ovat tarkasti tiedossa ja auton arvonalenema sisältyy auton kuukausihintaan. Riski auton jälleenmyyntiarvosta on palveluntarjoajalla.
  • Helppo kirjanpidollisesti. Leasingauto ei sido pääomaa omistusauton tavoin.
  • Leasingautoon saat ”tukkualennuksen”. Leasingyhtiöt pystyvät neuvottelemaan suurostajina parhaat mahdolliset edut.
  • Leasing-autoilu sopii niin suurille kuin pienille ja keskisuurille yrityksille.