YRITYSLEASING-KILPAILUTUS

Näin löydät parhaan yritysleasing-auton – kilpailutus käy hetkessä.

Leasingautoilu ei ole vain suurten yritysten yksinoikeus. Myös yksinyrittäjät voivat hankkia riskittömän ja vaivattoman leasingauton.

Leasing saatetaan mieltää kalliiksi vaihtoehdoksi hankkia auto, mutta todellisuus näyttää autonostajan kannalta nykyään huomattavasti valoisammalta. Viime vuosien aikana kiristynyt kilpailu leasingpalveluita tarjoavien yritysten välillä on painanut hintoja alas, ja leasing on monessa tapauksessa vaivattomuuden lisäksi myös edullisin tapa autoilla. Yksittäisistä autoilun kuluista arvonaleneman on ylivoimaisesti suurin, ja leasingautossa se on sisällytetty auton kuukausihintaan.

Kiinteään kuukausihintaan perustuvaa leasingia on tarjolla laajasti niin yksityisille kuluttajille, työsuhdeautoilijoille kuin puhtaasti yritystenkin autotarpeisiin.

Vaikka yrityksellä saattaa olla käytössään kymmeniä autoja, yksi leasingautoilua puoltava tekijä on se, että leasingyrityksen kautta autohankinnan saa ikään kuin tukkuhinnalla. Leasingia tarjoavat yritykset hankkivat jopa tuhansia autoja vuosittain ja saavat näin ollen huomattavasti yksittäisiä pienempiä pelureita paremmat edut, jotka näkyvät myös autojen kuukausihinnoissa.

Leasingautot soveltuvat niin yksityisyrittäjille kuin suurempienkin yritysten tarpeisiin. Ylivoimaisesti nopein ja helpoin tapa kilpailuttaa omalle yritykselle edullisin sopimus on Autotalli.comin yritysleasing-kilpailutus.

Siinä yrittäjä tai yrityspäättäjä täyttää kilpailutuslomakkeen, jossa kertoo muutamalla kysymyksellä omat autotarpeensa. Tiedot lähetetään automaattisesti maamme johtaville yritysleasing-palveluntarjoajille, jotka lähestyvät yritystä valmiiden tarjousten kanssa. 

Palvelupaketin laajuus räätälöitävissä

Yksi leasingauton valttikorteista on joustavuus, sillä monesti sopimukset mahdollistavat autokannan nopeankin muokkaamisen tarpeiden vaihtuessa.

Kilpailutusta tehdessä tarjouspyyntöön voi kertoa hyvinkin tarkasti omat toiveensa niin mieleisten automerkkien ja -mallien kuin sopimuskauden ja -laajuuden suhteen. Toisin kuin joskus luullaan, leasingautoksi voi valita käytännössä minkä tahansa automallin juuri haluamillaan varusteilla. Leasingia tarjoavan yrityksen tehtävänä on laskea juuri halutusta autosta sopiva kuukausierä. Yleensä kilpailukykyisimmät hinnat saa kuitenkin automalleihin ja varustetasoihin, joita myydään muutenkin paljon. Käytettyjen autojen markkinoilla halutut automallit ovat myös leasingissa kohtuuhintaisia.

Käytännössä leasingauton kiinteä kuukausihinta lasketaan seuraavien tekijöiden perusteella: ajokilometrien määrä vuodessa, auton odotettu arvon aleneminen, huolto-, rengas- ja korjauskulut, rahoitukseen liittyvät kustannukset, verot ja vakuutukset, sekä tarvittaessa jopa polttoaine- ja pesukulut.

Yritysleasingia harkitessa hyvänä nyrkkisääntönä kannattaa pitää sitä, että pyytää tarjouksia myös automalleista, jotka kiinnostavat mutta jotka ensiajatukselta saattavat tuntua hieman liian kalliilta.

Koska auton arvon aleneminen vaikuttaa suuresti leasingin hintaan, monet verrattain hyvin hintansa pitävät premium-tasoisetkin autot saattavat olla kuukausikustannuksiltaan kohtuullisia. Yllättäen saman suuruisella kuukausihinnalla saattaakin leasingissa saada pykälää prameamman menopelin kuin olisi kuvitellutkaan.

Tutustu yritysleasingiin ja pyydä omiin tarpeisiisi sopivat tarjoukset nopeasti kilpailutuksen kautta.

Mikä yritysleasing?

  • Yritysleasing on auton pitkäaikaista vuokraamista, jossa autosta maksetaan kiinteää kuukausihintaa.
  • Kuukausierä voi sisältää myös esimerkiksi vakuutuksen, huollot, renkaanvaihdot ja jopa autopesut ja polttoaineen.
  • Leasingauto vuokrataan sovituksi ajaksi ja auton käytölle asetetaan kilometriraja.
  • Lyhyet leasing-kaudet ovat 1-12 kuukauden mittaisia ja pidemmät tyypillisesti 2-4 vuotta.
  • Vuokrakauden päätyttyä auto palautetaan palveluntarjoajalle.
  • Leasingauto on riskitön. Kuukausittaiset kustannukset ovat tarkasti tiedossa ja auton arvonalenema sisältyy auton kuukausihintaan. Riski auton jälleenmyyntiarvosta on palveluntarjoajalla.
  • Helppo kirjanpidollisesti. Leasingauto ei sido pääomaa omistusauton tavoin.
  • Leasingautoon saat ”tukkualennuksen”. Leasingyhtiöt pystyvät neuvottelemaan suurostajina parhaat mahdolliset edut.
  • Leasing-autoilu sopii niin suurille kuin pienille ja keskisuurille yrityksille.