Chrysler Viper

Chrysler Viper on sama auto kuin Dodge Viper. Dodge Viper on DaimlerChryslerin Dodge-merkillä vuodesta 1992 valmistettu kaksipaikkainen urheiluauto. Sen V10-moottori on yksi suurimmista voimanlähteistä, joka yleiseen liikenteeseen tarkoitettuihin sarjatuotantoautoihin on koskaan asennettu. Viperin huippunopeus on 295 km/h ja se kiihtyy nollasta sataan kilometriin 3,2 sekunnissa.

Dodge Viper Gen 1 syntyi alun perin prototyyppinä vuonna 1989. moottori perustuu alun perin 1980-luvulla kehitettyyn Chryslerin valurautaiseen prototyyppi V10-moottoriin, jota oli tarkoitus alkaa käyttää lava-autoissa. Viperin runko on tehty teräsputkista, joiden päälle on asennettu lujitemuovipaneelit, mikä on tyypillinen rakenne amerikkalaiselle suorituskykyiselle urheiluautolle. Viperin toinen sukupolvi saapui markkinoille vuonna 1996. Kuusivuotisen valmistuskautensa aikana mallia myytiin lähes 10 000 kappaletta. Euroopassa toinen sukupolvi tunnetaan nimellä Chrysler Viper.

Kolmas sukupolvi tuli myyntiin vuonna 2003. Euroopassa mallia myytiin nimellä Dodge SRT-10, koska Viper on rekisteröity tavaramerkki Iso-Britanniassa. Vuonna 2010 valmistus loppui viidenkymmenen kappaleen Final Edition erikoiserään. Niistä on 20 Coupéa, 18 Roadsteria ja 12 ACR-versiota.

Ranskalainen Oreca kehitti Viperin rataversion, GTS-R:n. Auto voitti luokkansa Le Mansissa vuosina 1998, 1999 ja 2000. Vuonna 1999 esiteltiin American Club Racing (ACR) malli, jossa on parempi jousitus ja uudistettu moottori maksimaalista suorituskykyä ja rata-ajoa varten. Viperilla on tehty vuonna 1998 asuntovaunun vedon maailmanennätys 204 km/h.

Chrysler Viper mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Chrysler Viper autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Chrysler Viper autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Chrysler Viper autot

Autoja ei ole saatavilla.