Lamborghini Diablo

Lamborghini julkaisi Diablo-mallin vuonna 1990 korvatakseen jo 1970-luvulta asti valmistetun Countachin. Diablosta tuli nimensä mukainen paholainen, jonka ohjaamon varustelutaso oli varsin askeettinen mutta ajo-ominaisuudet sitäkin erinomaisemmat. Takavetoinen, 5,7-litraisella keskelle autoa sijoitetulla V12-moottorilla varustettu Diablo pystyi saavuttamaan yli 320 km/h:n huippunopeuden.

Vuonna 1993 Diabloa kehitettiin paljon lisää: auto sai nelivedon, Brembon huippulaadukkaat jarrut, entistä paremman ohjaustehostimen ja tietokoneohjatun jousituksen. Paranneltu malli tunnetaan nimellä Diablo VT. Samana vuonna julkistettiin myös Lamborghinin 30-vuotisjuhlamalli Diablo SE 30, joka oli kevennetty äärimmäisen kilpailuhenkinen versio, jossa ei ollut juuri mitään lisävarusteita, ja näin auton painoa saatiin pudotettua 125 kg.

Vuonna 1995 puolestaan myyntiin tuotiin Diablo SV, jossa ei ollut VT:n säädettävää jousitusta eikä nelivetoa, mutta muuten malli oli varsin identtinen VT:n kanssa. Samoihin aikoihin julkistettiin myös erityisesti Yhdysvalloissa suureen suosioon noussut Diablo Roadster. Avoversiossa oli Targa-tyylinen katto, joka liukui sähköisesti moottorikatteen alle, yhdistäen avoauton mukavuuden ja kovakattoisen auton käytettävyyden.

Arvokas Lamborghini Diablo on Suomen teillä harvinaisuus, ja niitä onkin rekisteröity vain kaksi maassamme. Diabloja valmistettiin vuosina 1990–2001 yhteensä 2903 kappaletta, jonka jälkeen Murciélago korvasi sen.

Lamborghini Diablo mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Lamborghini Diablo autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Lamborghini Diablo autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Lamborghini Diablo autot

Autoja ei ole saatavilla.