Plymouth Valiant

Yhdysvaltalaisen automerkin Plymouthin malli Valiant oli ylemmän keskiluokan henkilöautomalli, jota valmistettiin vuosina 1960–1976 neljän sukupolven verran, kunnes sen korvasi Plymouth Volare.

Ensimmäistä sukupolvea alettiin tuottaa vuonna 1960 Yhdysvalloissa. Malli oli moderni kilpailijoihinsa verrattuna ja muotoilu oli melko persoonallista. Valiantin moottori on todettu hyvin kestäväksi. Toinen sukupolvi esiteltiin uudelleen muotoiltuna vuonna 1963. Akseliväli oli lyhentynyt edeltäjästä 13 millimetriä ja mallistoon oli lisätty farmarimalli. Autosta tuli myöhemmin myös fastback-tyylinen versio, Plymouth Barracuda, jota pidetään ensimmäisenä pony-autona. Vuonna 1964 markkinoille tuotiin lisävarusteena uusi erittäin tehokas 273 kuutiotuuman V8-moottori.

Kolmas sukupolvi oli parhaiten menestynyt Valiant -malli. Auton tekniikkaan luotettiin ja autosta tuli myös hyvin myyviä urheilullisempia versioita, kuten Plymouth Valiant Duster ja Plymouth Barracuda mk2. Valiant sai kasvojenkohotuksen vuosiksi 1971 ja 1972. Ajettavuus parani ja päästöjä laskettiin päästömääräysten täyttämiseksi. Takavaloja, ulkomuotoja ja sisustaakin muutettiin samalla.Vuonna 1973 se sai uuden etumaskin, joka pysyi aina tuotannon loppuun asti. Uudet puskurit olivat edellisten mallien puskureita massiivisemmat.

Vuonna 1976 tuotanto lopetettiin kokonaan.

Plymouth Valiant mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Plymouth Valiant autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Plymouth Valiant autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Plymouth Valiant autot

Autoja ei ole saatavilla.