Skoda Favorit

Favorit on Škodan viimeinen malli ennen VW-yhteistyön alkamista. Sitä valmistettiin vuosina 1987–1995, ja siitä tuli yksi Keski-Euroopan suosituimmista autoista. Favoritin on suunnitellut italialainen Nuccio Bertone, ja se on Škodan ensimmäinen etuvetoinen auto. Favoritin myötä oikeastaan alkoi tšekkiläisen autotehtaan matka kohti “uutta renessanssia”, jota merkki 2000-luvulla elää. Suomeen ainoa maahantuotu moottorimalli oli 1,3-litrainen nelisylinterinen rivimoottori, jonka tehot vaihtelivat hieman varustelutason mukaan.

Muotoilultaan Favorit on 5-ovinen viistoperä, ja myöhemmin mallista tehtiin farmarimalli nimeltään Forman. Bertone suunnitteli myös sedan-version, mutta silloinen Tšekkoslovakian kommunistihallitus (ja Škodan omistaja) ei jostain syystä antanut kyseiselle mallille valmistuslupaa. Favoritista tosin julkistettiin kommunistivallan romahdettua farmarimallin lisäksi lavaversio, Škoda Pick-Up. Favorit on halpana autona saavuttanut kulttistatuksen ympäri maailmaa, ja varsinkin Etelä-Amerikassa siitä tuli suosittu auto.

Favoritiin tehtiin monia pieniä parannuksia valmistuskauden aikana, varsinkin VW-yhteistyön alettua. Tuolloin autossa alettiin muun muassa käyttää Volkswagenin verhoilumateriaaleja. Favoriteja ehdittiin valmistaa yhteensä yli miljoona kappaletta ennen kuin uusi malli Felicia korvasi sen Škodan tuotannossa.

Skoda Favorit mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Skoda Favorit autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Skoda Favorit autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Skoda Favorit autot

Autoja ei ole saatavilla.