Lancia Delta

Viistoperäinen monikäyttöauto, Lancia Delta, on Lancian valmistama keskiluokkaan kuuluva automalli. Malli esiteltiin ensimmäisen kerran Frankfurtin autonäyttelyssä vuonna 1979. Delta oli Lancian tärkein malli 1980-luvulle tultaessa. Delta voitti eurooppalaisen Vuoden auto -kilpailun vuonna 1980.

Delta perustuu osittain Fiat Ritmo -mallin tekniikkaan. Autot jakavat lisäksi saman pohjalevyn. Myös perus-Deltojen moottorit olivat samasukuisia Ritmon kanssa. Vuonna 1985 markkinoille tuli dieselversio. Mallin nelivetoversio tuli saataville vuonna 1986.

Ensimmäiset Delta-sukupolvet olivat menestyksellisiä. Vuonna 1993 esiteltiin aivan uudenmallinen Lancia Delta -mallisto, joka perustui Fiat Tipoon. Uudessa Deltassa oli panostettu tehon ja suorituskyvyn sijaan mukavuuteen ja helppouteen. Suomessa malli ei ollut kovinkaan yleinen.

Vuonna 2008 esiteltiin Deltan uusin versio. Kyseinen versio sijoittuu ns. välikokoluokkaan, sillä malli on kompaktiautoksi liian iso ja keskiluokan autoksi liian pieni. Uuden Deltan perusrakenne on sekoitus sedania ja tila-autoa.

Lancia Delta -malleilla voitettiin kuusi kertaa peräkkäin valmistajien maailmanmestaruus rallissa vuodesta 1987 lähtien. Neljänä vuotena saavutettiin myös kuljettajan maailmanmestaruus.

Lancia Delta mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Lancia Delta autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Lancia Delta autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Lancia Delta autot

Autoja ei ole saatavilla.