Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Lancia Delta 1.4 Turbojet 150

Lancia Deltan olemus on tyylikäs ja urheilullinen. Sisätilat ovat asiallinen kokoiset ja tavaratila on suurehko. Takana istuinosa taittuu kahdessa osassa pituussuunnassa.
Koeajo Lancia Delta 1.4 Turbojet 150

Selkänojan voi myös taittaa kokonaan alas suureksi yhtenäiseksi tilaksi. Voimanlähteenä Lancia Deltan turbomoottorit ovat suorituskykyisiä. Myynnin alkaessa tarjolla on 120 ja 150 hevosvoimaa kehittävät 1,4-litraiset bensiinimoottorit sekä kaksi dieselmoottoria, kaikki kuusivaihteisia.

Dieselmoottoreista 1,6-litrainen 120 hevosvoimainen on kulutukseltaan taloudellisin. Yhdistetty kulutus jää 4,9 litraan sadalla kilometrillä. Hiilidioksidipäästöt ovat 130 g/km. Tehokkaampi 2,0-litrainen, 165 hevosvoimaa kehittävä kone kuluttaa yhdistetyssä ajossa 5,3 litraa satasella hiilidioksidipäästöjen ollessa 139 g/km. Moottorivalikoima täydentyy myöhemmin kahdella turboahtimella varustetulla190 hevosvoimaa kehittävällä 1,9-litraisella dieselillä. Kaikki dieselmoottorit täyttävät Euro5-päästönormit.

Kaikille Lancia-malleille myönnetään kolmen vuoden tai 150 000 kilometrin takuu. Moottorin ja voimansiirron osalta takuu on peräti viisi vuotta tai 150 000 kilometriä.

Suorituskyky: 8,7

150-hevosvoimainen bensaturbo kuljettaa Deltaa ripeästi, mutta moottorin sitkeys ei ole aivan huippua.

Mukavuus: 8,0

Vakiovarustelu on perustasoa, mutta lisävarustevalikoima on runsas. Takaistuimella on runsaasti polvitilaa, mutta istuin ei ole onnistunut.

Luotettavuus: 6,7

Takuu on hyvä, mutta tiepalvelu on tarjolla vain yhdeksi vuodeksi Suomessa.

Ajomiellyttävyys: 7,0

Ajo-ominaisuudet jäävät luokan keskitason alapuolelle. Näkyvyys taakse on heikko ja kääntöympyrä suuri. Melutaso on keskimääräinen.

Ulkonäkö: 8,3

Deltan ulkonäkö jakaa mielipiteitä. Sisustus on tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 7,6

Kulutus on suurehko.

Valmistuslaatu: 8,1

Materiaalit ovat tasokkaita, mutta työn laadussa on pientä huomauttamista.

Sisätilojen suunnittelu: 7,5

Tavaratila on suurehko, mutta käytännöllisyys ei ole ollut tärkeimpiä asioita Deltan suunnittelussa.

Luokkansa paras: 6,3

Hintaansa nähden Delta ei ole ominaisuuksiltaan kilpailukykyinen. Tyylikästä ja massasta erottuvaa autoa haluavalle mielenkiintoinen vaihtoehto.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

YLEISIMMÄT MALLIT


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin