Rolls-Royce

Rolls-Royce on maailman arvostetuimpia automerkkejä. Auton tunnistaa sen nokassa koreilevasta kumartuvaa keijukaista esittävästä Spirit of Ectasy -veistoksesta. Se oli vanhimmissa malleissa hopeoitu, mutta nykyisin se on tehty nikkelistä. Koristeen on suunnitellut Charles Sykes vuonna 1911. Rolls-Royce on tunnettu luksus-autoistaan.

Se on saanut nimensä Frederick Henry Roycelta, joka valmisti ensimmäisen autonsa vuonna 1904, sekä autokauppias-kilpa-ajaja Charles Stewart Rollsilta. Autokauppias ja autonvalmistaja tapasivat samana vuonna ja 23. joulukuuta 1904 allekirjoitettiin Rollsin ja Roycen yhtiöiden välillä sopimus, jossa päätettiin kutsua kaikkia valmistettavia autoja nimellä Rolls-Royce ja näin Rolls-Royce -yritys perustettiin. Vuosien 1907 ja 1973 välillä autoja valmisti Rolls-Royce Limited. Vuonna 1973 perustettiin yhtiö nimeltä Rolls-Royce Motors, jolle valmistus siirtyi. Vuodesta 1980 vuoteen 1998 yrityksen omisti Vickers.

1990-luvun lopussa yhtiö ja sen tuotemerkit jaettiin monimutkaisten kauppojen seurauksena Volkswagenin ja BMW:n kesken. Vuoden 2003 jälkeen vain BMW saa käyttää tuotemerkkiä Rolls-Royce. Vuodesta 2003 lähtien Rolls-Royce-merkkisten autojen valmistuksesta on vastannut Rolls-Royce Motor Cars -niminen yhtiö.

Nykyisin merkkiä Rolls-Roycea markkinoidaan ajattomana ja ylellisenä ajoneuvona. Vuosi 2006 oli Rolls-Roycelle myyntilukujen valossa huippuvuosi kun merkin autoja myytiin yli 50 maassa yhteensä 805 kappaletta.

Autotalli.comin katsotuimmat Rolls-Royce autot

Autoja ei ole saatavilla.

Rolls-Royce mallisarja

Listan järjestys:

Rolls-Royce - 8 mallisarjaa

Rolls-Royce Corniche
 
Rolls-Royce Park Ward
 
Rolls-Royce Silver Dawn

Rolls-Royce Silver Dawn Katso mallin tiedot»

Rolls-Roycen malli Silver Dawn tunnetaan myös nimillä Flying Spur, Silver Spur ja Silver Lue lisää »
 
Rolls-Royce Silver Seraph
 
Rolls-Royce Silver Shadow

Rolls-Royce Silver Shadow Katso mallin tiedot»

Rolls-Roycen Silver Shadow -malli on Englannissa valmistettu suuri luxusauto. Malli oli Lue lisää »
 
Rolls-Royce Silver Spirit
 
Rolls-Royce Silver Spur

Rolls-Royce Silver Spur Katso mallin tiedot»

Rolls-Roycen malli Silver Spur tunnetaan myös nimellä Flying Spur, Silver Dawn ja Silver Lue lisää »
 
Rolls-Royce Touring