Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Dodge Caliber 2.0 CVT SXT

Autoarvio: Koeajossa Dodge Caliber 2.0 CVT SXT

Caliberin alusta on selvästi viritetty Euroopan markkinoiden vaatimusten mukaiseksi. Ajettavuudesta on vaikea löytää huomautettavaa. Perinteinen hydraulisesti tehostettu ohjaus tarjoaa melko hyvän tuntuman. Suuntavakavuus on moitteeton ainakin tuulettomissa olosuhteissa. Urat eivät turhaan heiluttele kulkua. Jousitus toimii miellyttävästi aivan kuin alla olisi korkeampiprofiiliset renkaat. Rengasmelu on voimakasta ja sävyltään erikoista huminaa.

Caliberin bensakoneet ovat Mitsubishin ja diesel VW:n valikoimista. Bensakone on manuaalivaihteiston yhteydessä 1,8-litrainen ja automaatissa 2,0-litrainen. Tehoa isommassa koneessa on 115 kW/156 hv ja vaihteisto on portaaton CVT. Vaihteisto toimii miellyttävästi eikä sentintarkoissa tilanteissa pysäköinnissäkään ole ongelmia. Moottorin teho kuitenkin katoaa jonnekin. Kuminauhamainen veto on kiihdytyksissä yllättävän vaisua. Poljettaessa kaasupoljinta reippaammin  välitys muuttuu niin, että moottori ulvoo huippukierrosten tuntumassa. Toivottavasti sieltä harjoittelemalla löytyy sekin asento, jossa kiihtyvyyttä löytyy sivistyneillä kierroksilla. Vaihteistosta löytyy myös 6-portainen käsivalintamahdollisuus.

Dodge Caliberista tekee kiinnostavan erottuva muotoilu ja edullinen hinnoittelu.

Suorituskyky: 6,6

Caliberin 2,0-litraisen moottorin teholukema antaisi olettaa hyvää suorituskykyä. Teho kuitenkin katoaa jonnekin ja kiihtyvyys on vaisua. Osasyy on kuminauhamaisesti vetävä CVT-vaihteisto.

Mukavuus: 7,3

Takaistuimella on Golf-luokan autoja vastaavat tilat. Etuistuimien muotoiluun ei ole paljon panostettu. Vakiovarustelu on pääosin hyvä, mutta muutamia tavallisia varusteita puuttuu.

Luotettavuus: 7,2

Turvallisuus on hyvällä tasolla. Puutteellista laatua paikkaa pieneltä osaltaan hyvä tiepalvelu.

Ajomiellyttävyys: 7,0

Caliber on jämäkkä ajettava, mutta moottoritienopeuksissa suuntavakavuus on puutteellinen. Jousitus antaa melko hyvän ajomukavuuden. Rengasmelua on suuremmissa nopeuksissa runsaasti. Näkyvyys etuviistoon ja taakse on puutteellinen.

Ulkonäkö: 6,7

Caliber erottuu naapurin autosta, mutta ystäviä se on silti löytänyt vähän.

Polttoaineen kulutus: 7,1

Kulutus on 2,0-litraisten normaalilla tasolla. Huollot ovat melko kalliita.

Valmistuslaatu: 5,0

Caliberin sisustus on kovamuovinen ja pääosin hieman halvan oloinen.

Sisätilojen suunnittelu: 7,0

Tavaratila on matala ja tilavuus jää pikkuautotasolle. Säilytyslokeroita on matkustamossa runsaasti, mutta vastapainona autossa on paljon epäkäytännöllisiä yksityiskohtia.

Luokkansa paras: 5,7

Caliberin ominaisuuksissa on joitain merkittäviä puutteita eikä kokonaisuus nouse edes keskitasolle.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin