Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Uusi auto pienellä kuukausihinnalla? Tämä kompakti perheauto yllättää ominaisuus-hintasuhteellaan

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HYUNDAI // Hyundai i20 tarjoaa erinomaisen vastineen rahalle sekä pitkän viiden vuoden takuun ilman kilometrirajaa.
Uusi auto pienellä kuukausihinnalla? Tämä kompakti perheauto yllättää ominaisuus-hintasuhteellaan

Tiukentuvat päästövaatimukset sekä uudet turvaominaisuudet ovat ajaneet kompaktien bensiinikäyttöisten perheautojen kokoluokan ahtaalle. Autojen hinnat ovat nousseet ja osa autovalmistajista on ilmoittanut luopuvansa kokoluokan malleista vaiheittain.

Hyundailla edullisiin perheautoihin panostetaan edelleen, ja hiljattain uudistunut i20 onkin erinomainen esimerkki kohtuuhintaisesta mutta ominaisuuksiltaan monipuolisesta ja turvallisesta perinteisestä bensiinikäyttöisestä autosta.

Kilpailukykyinen hinnoittelu ja runsas vakiovarustelu ovat taanneet sen, että Hyundai i20:n voi saada kaupasta uutena samaan hintaan, missä jonkin kilpailevan automerkin vastaavan mallin muutaman vuoden käytettynä ja takuun jo päättyneenä.

Hyundain koko henkilöautomallistoa koskee viiden vuoden takuu ilman kilometrirajaa. Uudet Hyundain automallit kuuluvat myös uudistuneen premium-tasoisen Hyundai Tieturva Plus -palvelun piiriin. Yhdessä nämä takaavat huolettomat kilometrit ilman suuria yllätyksiä. Pitkä takuu vaikuttaa positiivisesti myös auton haluttavuuteen käytettyjen markkinoilla.

Kuva: Kompakteista ulkomitoista huolimatta myös takana matkustaville on mukavasti niin jalka- kuin pääntilaa.

Pieni tilaihme – Hyundai i20

Eurooppalaiseen makuun suunniteltu Hyundai i20 on sisätiloiltaan järkeväksi ja tyylikkääksi rakennettu. Reilun neljän metrin pituinen auto tarjoaa kokoluokassaan myös mainiot takamatkustajien tilat. Tavaratilaa on sitäkin 352 litran verran, ja tavaratilan kovan suojakannen saa käännettyä näppärästi takaselkänojia vasten, kun tavaratilan koko korkeus halutaan hyödyntää.

Kuva: Uudistuneen i20:n ehdit saada ajoon vielä kevään aikana. Hinnat alkavat 19 390 eurosta.

Hyundai i20:n saa kattavalla Comfort-varustelulla joko manuaalivaihteisena 22 990 euron hintaan tai automaattivaihteisena tuhat euroa kalliimmalla 23 990 eurolla. Molemmissa vaihtoehdoissa on pirteä turboahdettu 1.0-litrainen 100 hevosvoimaa tuottava bensiinimoottori. Automaattivaihteinen kevythybridimalli (120 hv) vielä runsaammalla Style-varustelulla maksaa 26 990 euroa. Edullisin i20:n malliversio maksaa puolestaan 19 390 euroa. 

Kuva: Kuvissa näkyvä auto on Style-varusteltu 48V-kevythybridimalli.

Hyundai i20 Comfort -mallin vakiovarusteluun kuuluu muun muassa peruutuskamera ja peruutustutka, langaton Apple CarPlay ja Android Auto, 10,25 tuuman Supervision-digitaalimittaristo, 16 tuuman kevytmetallivanteet, kaukovaloavustin, kaistavahti ja kaistallapitoavustin, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä autojen, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella, sähkötoimiset etu- ja takaikkunat, vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, led-ajovalot, älypuhelimen langaton Qi-lataus sekä 3-vaiheinen etuistuinten lämmitys ja lämmitettävä nahkaverhoiltu ohjauspyörä.

Hyundai i20 Comfort 1.0 T-GDi 100 hv -mallin yhdistetty WLTP-kulutus on käsivalintaisella vaihteistolla 5,2 litraa / 100 km ja automaattivaihteisena 5,3 litraa / 100 km.

Tutustu i20:n varusteluun ja houkutteleviin hintoihin tarkemmin.

Näppärä kaupungissa sekä pidemmillä matkoilla

Uudistuneen i20:n ajotuntumassa on selvästi isomman auton tuntua. Kompaktit ulkomitat tekevät kaupunkipyörittelystä vaivatonta, mutta autolla lähtee mielellään myös pidemmille matkoille.

Järkevällä sisätilasuunnittelulla matkustamosta on saatu kaikki mahdollinen irti. Pientavaroille on luontevissa paikoissa käytännöllistä säilytystilaa ja varsinaisen tavaratilan 352 litran vetoisuus on vain 28 litraa vähemmän kuin kokoluokkaa suuremmassa Volkswagen Golfissa.

Kuva: Hyundain suunnittelussa korostetaan helppoa käytettävyyttä. Siitä syystä usein käytetyille toiminnoille on erilliset fyysiset painikkeet, eikä esimerkiksi ilmastoinninsäätöjä tarvitse etsiä kosketusnäytön kautta.

Litran turboahdettu bensiinimoottori jaksaa viedä i20:ta mukavan pirteästi eteenpäin 100 hevosvoiman teholla. Vääntöä on sitäkin riittävästi – 172 newtonmetriä, eli jalkoihin autolla ei jää.

Vaivattomuutta arvostavan valinta on 7-portainen automaattivaihteisto, joka vaihtaa ripeästi ja huomaamatta. Suuri määrä vaihteita tarkoittaa myös sitä, että moottorista saadaan irti jokaisessa tilanteessa mahdollisimman hyvä teho ja taloudellisuus. Vain tuhannen euron hintaero manuaali- vai automaattivaihteiston välillä on sekin hyvä kannuste valita nimenomaan automaatti.

Hyundai i20 on ollut suosittu automalli myös yksityisleasing-palveluissa, joissa autosta maksetaan kiinteää ennalta sovittua kuukausierää.

Löydä lähin Hyundai-jälleenmyyjäsi

Hyundai Kona on Vuoden Auto Suomessa 2024

Kuva: Hyundai KONA on saatavana sekä täyshybridinä että täyssähköisenä.

Mikäli autolta haluaa i20-mallia korkeamman ajoasennon ja enemmän kuljetuskapasiteettia, Hyundain laajasta mallistosta löytyy hyviä vaihtoehtoja myös SUV- ja Crossover-malleista.

Hyundai i20:ta hieman suuremmassa kokoluokassa on Bayon, josta on tällä hetkellä tarjolla houkuttelevasti hinnoiteltu ja varusteltu Black-erikoismalli. Taloudellisella 48V-kevythybriditekniikalla varustettua Bayon Black -erikoismallia on saatavana määräerä nopeaan toimitukseen.

Tutustu Hyundai Bayonin hinnastoon ja kattavaan varusteluun

Bayonista kokoluokkaa tilavampi vaihtoehto on puolestaan täysin uusi Hyundai Kona, joka voitti hiljattain Vuoden Auto Suomessa 2024 -palkinnon.

Vuoden Auto Suomessa on Auto- ja liikennetoimittajat ry:n vuosittainen arvostettu kilpailu, jossa autoalan journalistit äänestävät vuoden parasta uutuutta. Tärkeimpänä valintakriteerinä on rahalle saatava vastine, mikä korostuukin Konan ohella Hyundain koko mallistossa.

Hyundai Kona on kasvanut malliuudistuksen myötä merkittävästi, ja nyt auto hätyyttelee sisätiloillaan jo keskikokoisten katumaastureiden kokoluokkaa. Kona on saatavilla Suomessa perinteisenä täyshybridinä sekä täyssähköisenä malliversiona, joka on tarjolla 48 ja 65 kWh:n akkuversioina.

Lue lisää Hyundai Kona Hybridistä


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin