Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW 1-sarja Coupe 2008-2011

Loppuvuodesta 2007 esitelty 1-sarjan coupe on takavetoisena harvinaisuus kokoluokassaan.
Autoesittely BMW 1-sarja Coupe 2008-2011

Yhdistettynä hyviin ajo-ominaisuuksiin ja rivikutosmoottoriin se on kuitenkin monille se juttu, minkä takia BMW valitaan. Auto on 3-sarjan coupea reilut 22cm lyempi ja noin 5cm kapeampi, ja useimmat tämän auton ostajat hakevatkin urheilullista ja tyylikästä autoa kahdelle hengelle. Toki autoon mahtuun neljä matkustaa mutta takatilat ovat verrattain pienet. Takapenkki on kahdelle muotoiltu ja välissä säilytystilaa ja käsinoja.

Suuret tilat eivät olekaan tämän auton tärkein ominaisuus, vaan vahvuudet ovat ajattavuudessa ja suorituskyvyssä. Perusmalli 120d kiihtyy 0-100 km/h 7,6 sekunnissa ja tuplaturbolla kuritettu 225kW:n 135i vastaavasti 5,3 sekunnissa. Hidastuvuuteenkin on panostettu, joka nurkassa on jäähdytetyt levyjarrut. Ohjaus on tarkka alusta toimii mainiosti. 1-sarjan coupella  on yksinkertaisesti kiva tehdä matkaa.

Kaksilitraiset 120d ja 123d ovat malliston nelisylinteriset koneet. 125i ja 135i ovat kolmelitraisia bensakoneita. Aikoihin ei ole enää voinut BMW mallinimestä päätellä moottorin kokoa, toisin oli aikaisemmin. Kuusisylinterinen bensakone on ollut pitkään BMW:n tavaramerkki, ja toimituksenkin mielestä se luonteeltaan parhaiten sopiikin varsinkin urheilullisempiin coupe malleihin. 125i onkin hyvä valinta myös kulutuksen kannalta, yhdistetty kulutus 7,9 litraa on varsin kohtuullinen kolmelitraiselle 160kW moottorille. Dieselmoottoreissa on uutuutena alumiininen kampikammio ja bensiinimoottoreissa High Precision Injection –suorasuihkutustekniikka.

1-sarjan coupessa on hyvät perusvarusteet. Ilmastointi (ei 120d), kevytmetallivanteet, aux-in liitäntä, cd soitin, ajotietokone, korinväriset kahvat ja helmat muutamana poimintana vakiovarustelistalta. Tietyt autonvalmistajat ovat panostaneet lisävarustevalikoimaan oikein kunnollla, ja BMW on yksi näistä. Voi valita varustepaketeista tai poimia listalta itselle tarpeelliset varusteet. Muutama hintapoiminta: xenon valot 720 euroa, metalliväri 840 euroa, istuinten nahkaverhoilu alk. 1890 euroa, urheiluistuimet eteen 750 euroa sekä Professional navigaatiojärjestelmä 3300 euroa. Varusteilla saa auton hintaan helposti 10-15 000 euroa lisää.

120d on edullisin tapa päästä kiinni pikku coupeen, hinta on 35 600 euroa. Halvin kutoskoneinen 125i maksaa 42 500 euroa. 135i maksaa jo 55 700 euroa, mutta silloin ollaankin jo urheiluautoluokassa suorituskyvyn suhteen.

Törmäystestituloksia ei ole vielä saatavilla, mutta aiheellista on odottaa hyvää menestystä testeistä. Turvavarustelu on monipuolinen, mm. etumatkustajien etu- ja sivuturvatyynyt sekä pääturvatyynyt edessä ja takana, turvavöiden esikiristimet, DSC ajonvakautusjärjestelmä. 1-sarjan hatchback malli on saanut testeissä viisi tähteä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin