Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Renault Laguna 2012

Ensimmäinen Renault Laguna esiteltiin vuonna 1994, ja nyt on menossa vuonna 2007 esitellyn mallin facelift, joka tuli markkinoille vuonna 2010.
Autoesittely Renault Laguna 2012

Kasvojenkohotus piti sisällään ainakin uuden kojelaudan, ajovalaisimet ja uusitun puskurin etusäleikköineen.

Lagunan 2011 versio sai myös puhtaamman 1,5-litraisen dCi 110 hv dieselmoottorin, jonka CO2-päästöt ovat 112 g/km sekä mielenkiintoisen uuden moottorin, 140 hevosvoimaisen 2.0 litraisen, johon voi tankata tavallisen bensiinin lisäksi myös E85 korkeaseosetanolia. Tosin viimeksimainittu moottori ei ole enää Suomen myyntilistoilla.

Laguna on ylemmän keskiluokan perheauto, joka kilpailee asiakkaiden suosiosta esimerkiksi Ford Mondeon ja Volkswagen Passatin kanssa.

Renault markkinoi Lagunaa turvallisuudella ja ympäristöystävällisyydellä. Laguna saikin EuroNCAP:n kolaritesteissä (v. 2007) täydet viisi tähteä aikuisten turvallisuudesta. Matkustamo säilytti törmäyksessä hyvin muotonsa. Kori on valmistettu tavallista kimmoisammasta teräksestä.

Parhaillaan Suomessa ainoastaan Farmari Sport Tourerina myynnissä oleva Laguna sai lasten turvasta neljä tähteä viidestä sekä kaksi tähteä neljästä jalankulkijan turvallisuudesta. Erityisesti konepeiton suoja jalankulkijan jaloille ja päälle osoittautui heikoksi.

Aiemman neljän varustetason sijaan on Suomessa myynnissä vain Dynamique. Kaikissa on ajotietokone, Isofix-turvaistuimen kiinnityspisteet, ja turvallisuuteen on satsattu monin järjestelmin. Vakiona ovat BAS-hätäjarrutustehostin, elektroninen jarruvoiman jako, ESP ajovakaudenhallintajärjestelmä sekä ASR luistonesto. Ainoaan varustetasoon kuuluu myös TomTomin-navigaatiojärjestelmä, vakionopeussäädin ja nopeusrajoitin.

Sisustuksen muotokieli on soikeaa ja pyöreää. Väreihin on haettu kontrasteja, mutta hillitysti. Ilmeisesti on pyritty havainnollisuuteen. Oudompikin kuljettaja ja matkustaja löytävät oikeat nappulat, jos haluavat esimerkiksi viilennystä nimenomaan jalkoihin.

Sport Tourer-farmarin takakontti vetää 508 litraa ja takapenkit käännettyinä noin 1600 litraa.

Moottorina Sport Tourerissa on 1,5 litrainen diesel, joka kehittää 110 hevosvoiman tehon ja 240 Nm väännön. Vaihteisto on kuusiportainen manuaalilaatikko. Hiilidioksidipäästöjä syntyy 112 grammaa/km ja yhdistetty polttoaineenkulutus on 4,3 litraa sadalla.

Suomessa rekisteröitiin vuonna 2007 130 uutta Lagunaa. Nyt Vuonna 2012 Laguna Sport Tourerin saa omakseen vajaalla 31.000 eurolla.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin