Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Polo 2011

Volkswagenin pikkuauto Polo tuli markkinoille 1975. Vuonna 2009, 10,6 miljoonan valmistetun Polon jälkeen siitä esiteltiin uusi viides sukupolvi.
Autoesittely Volkswagen Polo 2011

Vuoden autoksi valittu Polo ei ole koskaan ollut kovinkaan räväkkä ulkomuodoiltaan, mutta nyt italialainen autosuunnittelija Walter de’Silva on korjannut Polon kurveja sporttisemmiksi. Ensimmäisenä huomiota kiinnittää auton etupuskuri ja sen alareunan sporttinen ”splitteri”. Viirusilmäiset etulamput ja räväkkä etupuskuri luovat varsin menevän vaikutelman.

Keulan särmikkäät muodot jatkuvat ympäri auton ja Poloa voisi kuvailla varsin onnistuneen näköiseksi pikku kiituriksi. Ainoastaan Trendline-varustuksen 14-tuumaiset pölykapselit himmentävät sporttista vaikutelmaa. Tähän autoon kuuluisivat särmikkäät kevytmetallivanteet, joita toki saa lisävarusteena.

Uudistuneet sisätilat

Poloon istahtaessa tulee välittömästi selväksi, että nyt istutaan uudessa Volkkarissa. Kaikki ympärillä oleva tuntuu laadukkaalta ja toimivalta. Kojelauta on perinteiseen tapaan muovia, mutta se näyttää asialliselta.

Vaikka kuljettajan istuin ei näytä miltään erikoiselta, löytää siitä mieleisen ajoasennon helposti. Säätöjä löytyy moneen suuntaan riittävästi ja sivuttaistukikin on auton käyttötarkoituksen mukainen. Ainoan miinuksen saa keskikonsolin alaosa, joka kapeassa autossa työntyy aavistuksen liikaa kuljettajan jalkatiloihin ja on tällöin rennon kaasujalan tiellä.

Aikuisille pikkuauton takatilat ovat yksinkertaisesti liian pienet vähän joka suuntaan. Sen sijaan lapset sinne mahtuvat nätisti. 280-litran tavaratila ei ole suuri, mutta se on selkeän muotoinen ja sen alta löytyy vielä tilaa autossa aina mukana kuljetettaville tavaroille. Tarvittaessa tavaratila laajenee takapenkkien käännöllä jopa 952-litraiseksi.

Varustetasot

Varustetasoja on neljä, Trendline, Comfortline, BlueMotion ja Highline. Vakiovarustukseen kuuluu oleellinen ja myös ajonvakautusjärjestelmä kuuluu pienimpienkin moottorien yhteyteen. Ilmastointilaitteesta tosin joutuu maksamaan 70-hevosvoimaisen bensamoottorin kanssa lisähintaa 944 euroa. Nykyautoissa tutuksi tullut kaukosäätöinen keskuslukitus kuuluu vasta Comfortline-varustukseen. Reilun 200 euron sijoituksella sen saa myös Trendlineen.

Kuuden kaiuttimen mp3-levyt soittava radio on vakiona muissa paitsi 70-hevosvoimaisessa perusmallissa. Soitin sisältyy ilmastointilaitteen kanssa samaan 944 euron hintaiseen Cool & Sound-varustepakettiin, joten pakettia voi suositella perusmallia haaveileville.

Turvallisuus

Esimerkiksi ajonvakausjärjestelmä (ESP) on uudessa Polossa vakiovarusteena. ESP on aina päällä ja vain ASR (vetoluistonesto) on poiskytkettävä.

Sekä etu- että takaistuimissa on kolmipisteturvavyöt. Etuistuinten turvavöissä on lisäksi kiristysvoiman rajoittimet. Kuljettajalla ja etumatkustajalla on etuturvatyynyt ja etumatkustajan puoleisen turvatyynyn voi kytkeä pois toiminnasta. Lisäksi edessä ov yhdistetyt sivu- ja pääturvatyynyt. Lisävarusteena ovat saatavana ikkunaturvaverhot reunimmaisille takaistuimille. Euro NCAP törmäystestissä elokuussa 2009 Polo sai viisi tähteä.

Moottorit ja hinnat

Polon perusmoottori on 70 hevosvoimainen 1,2 litrainen bensamoottori. Myös 1,2-litrainen TSI ja 1,4-litraiset bensiinimoottorit ovat tarjolla.

1,4-litraisista TSI-koneista saatujen kokemusten perusteella voisi myös uuden, hieman pienempi iskutilavuuksisen koneen, odottaa olevan melkoinen menijä. Pikku TSI:n huipputeho (105 hv) ei vielä anna aihetta juhlaan, mutta tanakka keskialueen vääntö tuo ajamisen helppoutta varsinkin kaupungin sykkeeseen.

Myös neljä uuden tekniikan dieselmoottoria on saatavissa Poloon. 1.2-litraisen BlueMotion TDI:n lisäksi tarjolla on kolme 1,6-litraista ahdettua nelisylinteristä dieselmoottoria ja kahden perusmoottorin yhdistetty kulutuslukema on täsmälleen sama 4,2-litraa. Kolmannen BlueMotion tekniikalla varustetun 1,6-litraisen kulutus on puolestaan 3,7-litraa.

1.2 litrainen BlueMotion kuluttaa yhdistetyssä ajossa 3,4 litraa/100km. Pienempitehoinen 1,6 litrainen tuottaa 75 hevosvoimaa ja 195 newtonmetriä ja huippuvääntöä löytyy laajalta 1500–2500 kierroksen alueelta. Tehokkaampi versio tuottaa huipputehoa 90 hevosvoimaa ja huippuvääntö, 230 newtonmetriä, on käytössä pienempitehoisen version tapaan pieni iskutilavuuksiselle dieselille poikkeuksellisen laajalla 1500–2500 kierroksen alueella. Epäilemättä nämä moottorit tarjoavat joustavaa etenemistä juurikin laajavääntöisyytensä ansiosta.

Polon hinnat alkavat vähän yli 14 000 eurosta. Tällöin auto on kaksiovinen, 1,2 –litraisella 70 hevosvoimaisella moottorilla varustettu Trendline. DSG-vaihteiston saa halvimmillaan 1,4-litraisen bensamoottorin yhteyteen vähän yli 19 000 eurolla. Dieseleiden hinnat alkavat reilusta 17 000 eurosta.

Vertailuun otettiin Polon 1.6-litraisen BlueMotion dieselin rinnalle otettiin Peugeotin ja Fordin saman kokoluokan 1.6-litraiset ekodieselit, 207 economic ja Fiesta ECOnetic.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin