Autoarvio: Koeajossa BMW 530dA Touring | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa BMW 530dA Touring

5-sarja sai vuonna 2007 kevyen faceliftin. Moottorien tehot kasvoivat hieman ja kulutuslukemat pienenivät.
Autoarvio: Koeajossa BMW 530dA Touring

Ulkopuolella auton helmoja on hieman muotoiltu uudestaan. Myös sisätiloja on kohennettu hieman.

E60 on edeltäjiään selvästi tilavampi. Nyt sekä takaistuintilat että tavaratila ovat luokan vaatimuksia vastaavalla tasolla. Takaistuimella on hyvin tilaa joka suuntaan ja jopa varpaat mahtuvat etuistuimen alle.

Kojetaulu on BMW:n tapaan massiivinen. Vakiomalliset etuistuimet ovat erinomaiset. Vakiovarusteena on istuimen korkeuden ja selkänojan kallistuksen sähkösäädöt. Ovet ovat raskaskäyttöiset ja hyvin eteen sijoitetun vetokahvan takia oven hallittu avaaminen vaatii totuttelua.

530d:ssä oleva BMW:n 3-litrainen diesel on tunnetusti eräs maailman parhaita dieselmoottoreita monessakin suhteessa. Se on mm. käyntiääneltään erittäin sivistynyt. Voimaa on tarjolla kaikissa ajotilanteissa runsaasti.

Melutasoltaan uusi viitonen on eräs hiljaisimmista autoista. Moottorin ääni on eristetty liki kuulumattomiin tyhjäkäynnilläkin ja moottoritiellä kuului lähinnä vaimeaa huminaa, joka pääosin oli peräisin renkaista.

Ajettavuudesta ainoan miinuksen voi antaa suuntavakaudesta ja ohjauksen hieman heikosta palautuksesta. Pienistä puutteista huolimatta 530dA:lla on nautinto ajaa. 

Suorituskyky: 9,0

530d:n suorituskyky on kaikilta osin erinomainen. Vääntöä riittää kaikkin tarpeisiin ja automaatti hoitaa hommansa kiitettällä tavalla.

Mukavuus: 9,3

Tilat ovat luokan vaatimuksia vastaavat. Ajoasennossa ja käynnissä takaistuimelle sen sijaan olisi parannettavaa. Vakiovarustelu on hintaan nähden niukka, mutta lisävarusteena saa kaiken tarvittavan.

Luotettavuus: 7,1

Kolariturvallisuus on hieman kilpailijoita heikompi. Takuuta on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,0

Ajettavuus kaipaisi hieman parempaa suuntavakautta ja ohjauksen palautusta. Jousitus toimii hyvin. Kääntöympyrä on suurehko. Äänieristys on hyvä. Kokonaisuudessaan ajettavuus on hyvä.

Ulkonäkö: 8,3

Muotoilultaan 5-sarjan Touring on 2000-luvun BMW:n tyypillinen edustaja. Mukana on yksityiskohtia, jotka saattavat häiritä kriittisimpien silmää. Sisätilat ovat tyylikkäät.

Polttoaineen kulutus: 8,6

Kulutus on suorituskykyyn nähden pieni. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu: 8,5

Laatuvaikutelma vastaa saksalaisilta laatumerkeiltä totuttua tasoa. Materiaalit ovat laadukkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 8,8

Tavaratila on varsin suuri. Hallintalaitteissa on pieniä epäkäytännöllisyyksiä.

Luokkansa paras: 9,5

5-sarja ei ominaisuuksiltaan jää kauaksi luokan kärjestä. Moottorin osalta se on esikuva muille.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin