Autoarvio: Koeajossa Subaru Forester 2.0 Sport | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Subaru Forester 2.0 Sport

Autoarvio: Koeajossa Subaru Forester 2.0 Sport

Subaru Foresterin kolmas sukupolvi on hylännyt edeltäjänsä kulmikkaat muodot ja myös auton koko on kasvanut tuntuvasti. Auton peruslinjoissa on tiettyä yhtäläisyyttä BMW X3:n kanssa, mutta kokonaisuutena muotoilu on varovaista. Tekniikka on tuttua muista Subaruista ja diesel saadaan Foresterin konepellin alle vasta syksyllä. Neliveto on jatkuva ja vetosuhde on 50/50. Alennusvaihteisto mahdollistaa tarvittaessa hitaan etenemisen manuaalivaihteisessa versiossa.

Alkuvaiheessa uuden Foresterin ainoa moottori Suomessa on 2,0-litrainen bensakone, jossa on tehoa 150 hv. Suorituskyky jää välttäväksi. Ääneltään raakaa bokseria saa kierrättää tosissaan, jotta auto liikkuu toivotulla tavalla. Tottumattoman kuljettajan käsissä moottori on herkkä sammumaan liikkeellelähdettäessä. Ohituskiihtyvyys viitosella on vaisua. Kilpailijoiden 150-hevosvoimaisiin verrattuna Subarun kone tuntuu pikemminkin 120-hevosvoimaiselta. 5-vaihteisen käsivaihteiston ohella saatavissa on 4-vaihteinen automaatti kohtuullisella 2 000 euron lisähinnalla.

Alusta on selvästi kehittynyt edeltävästä mallista. Ajettavuus on vakaata, mutta ohjaustuntoa voisi parantaa. Toisaalta ohjaus on sopivan kevyt taajamapyörityksessä. Joustovarat ovat pitkät, mutta soratien syheröissä jousitus pompottaa. Päällystetyn tien epätasaisuudet jousitus selvitti kohtuullisen hyvin.

Melutasossa tuulen suhina ottaa yllättävän suuren roolin. Toisaalta se kertoo siitä, että rengasmelua on hyvällä pinnalla kohtuullisesti. Karkeapintaisiin kulumisuriin siirryttäessä rengasmelu nousee melko voimakkaaksi. Kiihdytyksissä äänekkään moottorin ääni katoaa myös kuulumattomiin tasaisessa maantienopeudessa.

Suorituskyky: 6,6

2,0-litraisen bensakoneen tarjoma suorituskyky on vain keskinkertainen.

Mukavuus: 8,0

Sisätilat ovat ulkomittoihin nähden erinomaiset. Varustelu sisältää lähes kaiken tarpeellisen.

Luotettavuus: 8,1

Luotettavuus ja turvallisuus ovat hyvällä tasolla.

Ajomiellyttävyys: 8,0

Ajettavuus on vakaa, mutta ohjaustunto puutteellinen. Neliveto on kilpailijoista poiketen jatkuva. Jousitus on pehmeä ja keinuva. Xenon-valot on Sport-mallissa vakiona. Melutaso on kohtuullinen.

Ulkonäkö: 6,8

Muotoilu on varovainen ja yksinkertainen.

Polttoaineen kulutus: 7,2

Kulutus on melko suuri.

Valmistuslaatu: 6,9

Viimeistelyn laatu on hyvä, mutta sisustus ei anna kovin tasokasta vaikutelmaa.

Sisätilojen suunnitelu: 9,0

Tavaratila on perusasennossaan pienehkö, mutta monikäyttöisyys on hyvällä tasolla. Turvavarustelu on runsas.

Luokkansa paras: 7,7

Hinta on edullinen, mutta aivan luokkansa kärkeen ominaisuudet eivät riitä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin