Autoarvio: Koeajossa Volvo C30 (100 hv) Kinetic | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Volvo C30 (100 hv) Kinetic

Autoarvio: Koeajossa Volvo C30 (100 hv) Kinetic

Koeajoautossa oli 1,6-litrainen perusmoottori, josta ei ollut Volvossa aikaisempaa kokemusta. Fordin tekemä moottori yllätti positiivisesti. Ohituskiihtyvyyttä ei voi kilpailijoihinkaan verrattuna kehua, mutta kaupunkiajossa moottorin  luonne osoittautui erinomaisen joustavaksi. C30 ei välttämättä kaipaa tämän suurempaa moottoria. Luonnollisesti D5- tai T5-moottorilla varustettuna C30 on aivan eri auto.
C30:n alusta on jämäkämpi kuin S40/V50:ssa. Jousituksesta välittyy karkealla tienpinnalla jatkuva pieni värinä. Isommissa epätasaisuuksissa jousitus toimii toivotulla tavalla.

Ajettavuus on paljolti serkun eli Ford Focuksen kaltainen. Auto reagoi ohjausliikkeisiin nopeasti ja kaarreominaisuudet ovat hyvät. Ohjaustunto on ohjauksen keveydestä huolimatta kohtalaisen hyvä ja suuntavakavuus moitteeton. Kokonaisuutena auton luonteesta on alustan virityksellä saatu hyvin erikaltainen kuin isommissa Volvoissa.

Melua C30:ssa puolestaan on isoveljiä enemmän. Oman osansa vaikuttaa hattuhyllyttömyys. Myös pikkumoottorin ääni nousee kuuluviin jo 100 km/h nopeudessa kiihdytysten lisäksi.

Varustetasot ovat muista Volvoista tutut. Perusmallin varusteluun sisältyy mm. ESP, 6 turvatyynyä, aktiiviset pääntuet, manuaali-ilmastointi, radio/CD-soitin ja keskikyynärnoja edessä. Kineticissä on lisäksi ilmastointiautomatiikka, nahkaratti, takaistuimen keskikyynärnoja ja alumiinivanteet. Momentumissa on vakiona mm. vakionopeussäädin, ajotietokone, radion kauko-ohjaus ratissa, sumuvalot, parempi verhoilu ja keskikonsolin alumiinikoristus.

Suorituskyky: 7,6

Moottori on erinomaisen joustava, mutta ohituskiihtyvyys jää näillä voimavaroilla hitaahkoksi.

Mukavuus: 8,0

Etuistuimet ovat kooltaan pienehköt, mutta mukavat. Takaistuin on rekisteröity kahdelle ja sinne käynti vaatii notkeutta. Mukavasti tilaa takana on enintään 175-senttiselle. Vakiovarustelu on Kinetic-tasolla melko hyvä ja lisävarustelistalta löytyy lisää tavaraa vaativammille.

Luotettavuus: 7,5

Turvallisuus on hyvällä tasolla. Takuun pituus on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,4

Ajo-ominaisuudet ovat kokonaisuutena hyvät. Jousitus täristää lievästi epätasaisella pinnalla. Näkyvyys on melko hyvä.

Ulkonäkö: 9,3

Muotoilu ei miellytä kaikkia, mutta se on nuorekas ja omaperäinen. Sisustus on näyttävä.

Polttoaineen kulutus: 7,9

Kulutus on 1,6 litraisten tavanomaista tasoa. Huoltokustannukset ovat melko korkeat.

Valmistuslaatu: 8,5

Sisustus tarjoaa paljon valinnanmahdollisuuksia. Viimeistely on hyvä.

Sisätilojen suunnittelu: 6,6

Tavaratila on kooltaan niukka ja lastausaukko vieläkin niukempi. Tavaratila on myös kattamaton. Säilytystilaa matkustamossa on vähänlaisesti.

Luokkansa paras: 8,2

C30 tarjoaa hyvin vastinetta rahalle, jos ei tarvitse perhekäyttöön soveltuvia sisätiloja.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin