Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi A8 2014

Audi A8 on saavuttanut neljän vuoden iän, joten nyt on faceliftin vuoro. Frankfurtin autonäyttelyssä 2013 esitelty uudistunut A8 on saanut uuden sukupolven LED-Matrix-ajovalot, äänieristystä on parannettu ja luonnollisesti moottorivalikoimaa viritetty taloudellisemmaksi, vaikka lähes kaikissa tehoa on entistä enemmän.
Autoesittely Audi A8 2014

Uudistuneen A8:n myötä Audi juhlistaa alumiinikorirakennetekniikan (ASF) 20-vuotishistoriaa. Audi esitteli ensimmäisen suursarjatuotantoon suunnitellun, itsekantavalla alumiinikorilla varustetun Audi A8 -mallin Frankfurtin autonäyttelyssä 1993.

Tunnusomaista uudelle Audi A8:lle ovat uuden sukupolven entistä tehokkaammat moottorit, uudet kuljettajaa avustavat järjestelmät ja ajovalot. Sisätilojen ylellinen varustelu ja laadukkaat materiaalit täyttävät vaativaan edustuskäyttöön asetetut vaatimukset. Auton mitat ovat pysyneet ennallaan: pituus 5,14 m, leveys 1,95 m, korkeus 1,46 m ja akseliväli 2,99 m. Pitkän A8 L -versiossa pituutta ja akseliväliä on sen sijaan kasvatettu 13 cm. Lähes kokonaan alumiinista rakennettu kori painaa 232 kiloa.


Audi A8 L:n takapenkillä voi tarvittaessa rentoutua

Uuden Audi A8:n ulkoista olemusta on terävöitetty. Konepelti, jäähdyttäjän säleikkö ja etupuskuri muodostavat veistoksellisen kokonaisuuden, jota ajovaloyksikön suora alareuna vielä korostaa. Muotoilun yhtenä lähtökohtana on ollut erottaa Audi A8 selkeämmin muusta Audi-mallistosta. Ajovaloissa käytetään uutta Matrix LED -tekniikkaa, joka toimii yhteistyössä auton mm. navigaatiojärjestelmän kanssa. Kaukovaloyksikkö muodostuu 25 yksittäisestä valodiodista, jotka syttyvät, sammuvat ja himmenevät kulloisenkin ajotilanteen mukaan. Audin mukaan Matrix LED -ajovalot edustavat tällä hetkellä autoalan pisimmälle vietyä ajovalotekniikkaa.

Audi -malliston lippulaivaan on saatavilla alan viimeisintä tekniikkaa edustavat kuljettajaa avustavat aktiivisen turvallisuuden järjestelmät. Uusia järjestelmiä ovat Audi active lane assist -kaistallapysymisvahti, Head-up display -tuulilasinäyttö sekä Night vision -pimeänäköavustin, joka tunnistaa myös suuret eläimet kuten hirvet ja peurat, ja hälyttää kuljettajaa tarvittaessa.



Varustetasoja on kaksi: Vakio varusteinen ja Executive. Jälkimmäinen tuo laajan perusvarustelun lisäksi mm. sähkösäätöiset yksittäisistuimet taakse (istuimia 2+1), etumatkustajan istuimen säädön pituussuunnassa takaistuimelta käsin, sähkösäätöiset ristiseläntuet takaistuimen reunapaikoille, takaluukun sähköisen avaus- ja sulkutoiminnon sekä ovien sulkemisavustimen.

Moottorivaihtoehdot

Uuden Audi A8:n moottorivalikoimaan kuuluu kaksi bensiini- ja kaksi dieselvaihtoehtoa. 3.0 TFSI -bensiinimoottorin teho on 228 kW (310 hv). Sylintereiden lepuutusjärjestelmällä varustetun 4.0 TFSI V8-biturbon teho on 320 kW (435 hv) ja nollasta sataan taittuu quattro-nelivedolla 4,5 sekunnissa. Taloudellisimmillaan uusi Audi A8 kulkee 5,9 litralla sadalle (CO2-päästöt 155 g/km). Moottorina on tällöin Euro-6-normin täyttävä 3.0 TDI -moottori, jonka teho on 190 kW (258 hv). Kiihtyvyys 0-100 km/h 3.0 TDI:llä 5,9 s. 4.2 TDI:n teho on 283 kW (385 hv) ja suurin vääntömomentti 850 Nm. Ylellisintä Audi A8 versiota, Audi A8 L W12 quattroa kuljettaa 6,3-litrainen kone teholtaan 368 kW (500 hv), mutta tätä mallia ei Suomen hinnastosta ainakaan vielä löydy.

Audi A8 on varustettua aina jatkuvatoimisella quattro nelivetojärjestelmällä, jonka sieluna on itselukittuva väännön tunnistava keskitasauspyörästö. Autossa on myös mukautuva ilmajousitus.

Audin lippulaivamallin 3. mallisukupolven faceliftin hinnat lähtevät Suomessa 123 496 eurosta (3.0 TDI).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin