Autoesittely Hyundai Coupe (2002) | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Hyundai Coupe (2002)

Autoesittely Hyundai Coupe (2002)

Korealaisen Hyundain toinen tuleminen Suomeen alkoi vuonna 2001. Toistaiseksi perinteisten henkilöautojen menestys on ollut vaatimatonta, mutta maastureissa ja ennen kaikkea Coupe-mallillaan Hyundai on saavuttanut merkittävän aseman luokassaan. Coupen mahdollisuuksia parantaa huomattavasti uusi näyttävämpi malli, joka saapui Suomeen alkuvuodesta.

Vaikka kaikki yksityiskohdat ulkonäössä eivät ole aivan puhdastyylisiä, Coupe on eräs hintaluokkansa näyttävimmistä ja huomiotaherättävimmistä autoista.

Etutilat ovat riittävät, mutta takatilat soveltuvat lähinnä pienille lapsille. Etuistuimet on sijoitettu alemmaksi kuin monessa muussa urheilullisessa autossa. Istuin tarjoaa hyvin tukea, mutta selkänojan muotoilu ei ole täysin onnistunut. Jäin myös kaipaamaan ohjauspyörän pituussäätöä.

Matalasta istuma-asennosta huolimatta näkyvyys on parempi kuin olisi etukäteen olettanut. Muotoilusta johtuen auton kulmat on arvioitavissa niin edessä kuin takanakin. Ainoastaan tuulilasin yläreuna on hieman alhaalla. Tavaratila on tilavuudeltaan tällaiseen autoon hyvinkin riittävä ja vieläpä laajennettavissa kahdessa osassa.

Hyundai Coupe 2.0:n suorituskyky vastaa tehokasta 2,0-litraista perheautoa. Enempää on turha odottaa, vaikka moottorin urheilullinen  ääni ja kaasupolkimen välitys muuta antaisivatkin odottaa. Jos auton pitää kulkea suorituskykyä vastaavasti, täytyy tutustua 2,7-litraiseen versioon. Sen hinta tosin on aivan toinen kuin 2,0-litraisen. Ero on peräti 11 000 euroa, niinpä useimmat ostajat tyytyvät 2,0:aan. Moottorit ovat tuttuja esim. Sonatasta.

Ajo-ominaisuuksissa Hyundai on onnistunut oletettua paremmin. Ohjaus on tarkka ja tunnokas. Tällä autolla ajaa mielellään mutkaista tietä eikä lyhyellä pyrähdyksellä sorallakaan ilmennyt ongelmia.

Jousitus on auton luonteeseen sopiva eli melko kova, mutta jousitusmukavuus on silti hyväksyttävällä tasolla. Vain terävät kuopat ja asfaltinsaumat tuntuvat tarpeettomina tärähdyksinä.

Coupen perusmallin varustelu on melko niukka. Puutelistalle jäävät mm. ilmastointi, keskuslukituksen kauko-ohjaus, ajovaloautomatiikka, sivuturvatyynyt ja luistonesto. Sen sijaan vakiona on 16" alumiinivanteet, ajotietokone, sumuvalot ja sähkölasit. Koeajetussa FX-mallissa, joka on perusmallia 2090 euroa kalliimpi, löytyvät puutelistalla luetellut varusteet kauko-ohjausta lukuun ottamatta sekä 17" pyörät, kojelaudan metallijäljitelmä ja raitisilmasuodatin.

Hallintalaitteet ovat pääosin toimivaa perusjapanilaista suuntausta. Kojelaudan keskellä on vääntö-, kulutus- ja jännitemittarit. Kulutuksen arviointi pienestä viisarinäytöstä on vaikeaa ja vääntömittarin tarkoitus on kai lähinnä varustelistan pidentäminen.

Sisustus on kokonaisuudessaan musta, mutta verhoilukangas on hieman pirteämpi kuin joissakin perheautojen sport-malleissa. Istuinten tyylikkään muotoilun ohella kojetaulun perusmuoto on tyylikkään sporttinen, mutta muoviosien pinnanlaatu ja yksityiskohtien muotoilu tuovat tuulahduksen menneiltä vuosikymmeniltä.

Hyundai Coupen 2.0:n kilpailijoita ei ole helppo nimetä. Auto on nimittäin esim. Celicaa lähes 12 000 euroa halvempi. Lähellä samaa hintaa coupeista ovat vain Astra Coupe 1.8 ja Peugeot 206 CC 1.6. Ehkä kilpailijoihin voi laskea myös esim. Alfa Romeo 156:n ja 147:n.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin