Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely: Kaappariovinen Mini Cooper Clubman D

Minin farmariversio Clubman on mielenkiintoinen versio pikkuautosta, jonka tilat normaalisti riittävät mukavasti kahdelle henkilölle.
Autoesittely: Kaappariovinen Mini Cooper Clubman D

Kaappariovinen Clubman tarjoaa takapenkkiläisille helpomman kulun sisään ja ulos. Hämmästystä ja kummastusta aiheuttaa se, että miksi kaappariovi on vain toisella puolella. Tilaa on kyllä takana paremmin, mutta ei silti niin paljon, että siellä olisi mukava istua pidempää matkaa.

Ulkoa

Ulkoapäin Clubman on erikoisen näköinen, kuin venytetty Mini ja sitähän se onkin. Minin tapaan auton voi yksilöidä erilaisilla yksityiskohtaisilla lisävarusteilla, kuten shakkiruudukolla auton sivualahelmassa, tai Englannin lipun väreihin maalatuilla sivupeilien kuomuilla.

Perää koristaa iso D kirjain, joka kertoo auton olevan dieselversio. Peugeotin kanssa yhteistyössä valmistettu 1,6 -litrainen dieselmoottori tarjoaa tehoa 109 hevosvoimaa. Moottorin vääntö on tasainen ja meno on suhteellisen helppoa.

Takaluukkua koristavat vanhanmalliset ovenkahvat ja mikä hauskinta ovet aukeavat sivuille. Luukku sinänsä ei ole kovinkaan suuri, mutta kyllä siinä kauppakassit kotiin kuljettaa. Takapenkit taitettuna voi autolla jo jotain vähän suurempaakin siirtää paikasta toiseen. Pieni yksityiskohta, joka hieman ärsyttää, on takaluukun peittoverhon kelausmekanismin puuttuminen. Peittoverho jää aina jotenkin erikoisesti lerputtamaan.

Sisältä

Sisusta on Minityyliuskollinen eli entisaikojen tunnelma nykyaikaisessa muodossa. Ratti istuu hyvin käteen ja hallintalaiteet ovat loogiset kuten aiemmin esittelyssä olleessa Cooper S Cabriossa. Näkyvyys taustapeilistä ei ole erityisen hyvä, ja jos takapenkkiläiset vielä nostavat päänojat yläasentoon, niin häviää näkyvyys kokonaan. Keskikyynärnoja on mainio kapistus paljon ajavalle, ainoa ongelma on, että Minissä se on lisävaruste.

Automaattinen ilmastointi toimi moitteetta, vaikkakin se on lisävaruste. Niin ikään lisävarusteena saatava hifi laitteisto toimii hienosti, ainakin jos vertaa Cabrion peruslaitteistoon. Sivuhuomautuksena voikin sanoa, että juuri tämä parempi äänentoisto kannattaa hankkia mieluummin Cabrioon.

Turvallisuutta

Vakio ja lisävarusteita mainittiin jo Cabrion esittelyssä eivätkä ne poikkea oikeastaan ollenkaan Clubmanin varustelistoista tai hinnoista. Turvallisuudesta huolehtii ajovakaudenhallintajärjestelmä sekä kuusi turvatyynyä. Puhkeamattomat Runflat-renkaat kuuluvat myös Minin vakioturvavarusteluun.

Kulutus ja hinta

Polttoaineenkulutus on valmistajan mukaan 4,1-litraa yhdistetyssä ajossa, mutta paljosta maantieajosta huolimatta, testin aikana ei päästy alle 5,4-litran keskikulutuksen. Päästöjä kertyy 109g CO2/kilometri. Kiihdytys nollasta sataan vie 10,9 sekuntia ja huippunopeudeksi ilmoitetaan 188 kilometriä tunnissa.

Clubmanin hinnat lähtevät 26 606,25 eurosta ja lähes pakollisilla lisävarusteilla hinta nousee helposti pitkälti yli 30 tuhannen euron.

Kuvat: Markus Jokinen ja BMW Group


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin