Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Peugeot iOn 2012

Peugeot toi markkinoille loppuvuodesta 2010 uuden sukupolven täyssähköauton nimeltään iOn. Peugeot iOn tarjoaa tilat neljälle aikuiselle. Vaikka iOnin pituus on vain 3,48 metriä, on sen akseliväli 2,55 m. iOnin leveys on 1,47 m.
Autoesittely Peugeot iOn 2012


Suorituskyvyltään iOn soveltuu taajamaliikenteeseen. Paikalta lähtien iOn saavuttaa 50 km/h nopeuden 5,9 sekunnissa. Auton aktiiviseen turvallisuusvarustukseen kuuluu ajonvakautusjärjestelmä sekä elektroninen jarruvoiman jako ja hätäjarrutustehostin.

iOnin vakiovarusteisiin kuuluu mm. ABS-jarrut, ESP-ajonhallintajärjestelmä, kevytmetallivanteet, ohjaustehostin, sumuvalot, kaukohallintainen keskuslukitus, ajotietokone, ilmastointi, radio/CD, MP3-valmius, USB + Bluetooth, sähköisesti toimivat etu- ja takaovien ikkunat, kuljettajan istuimen korkeussäätö, taittuva takaistuin. Varustetasoja on vain yksi ja nimeltään Active.



Turvallisuus

iOnin akusto on saatu sijoitetuksi lattian alle, jossa se madaltaa painopistettä ja on hyvin suojassa kolaritilanteessa. Akustokotelo on tehty lasikuitumuovista ja teräslevystä. Akuston jokainen kennoelementti, joita on yhteensä 88, on suljettu ruostumattomasta teräksestä valmistettuun koteloon, ja ne on sijoitettu neljän tai kahdeksan kotelon ryhmiin.

Törmäyksen sattuessa virrankatkaisin eristää akut ja suurjännitepiirit muista rakenteista. Kun akustoa ladataan verkkovirralla, elektroninen yksikkö valvoo tapahtumaa ja katkaisee mahdollisessa häiriötilanteessa latauksen. Pikalatauksessa saattaa esiintyä akkujen lämmön-nousua, mutta tämä torjutaan jäähdyttämällä akustoa tuulettimen tai tarvittaessa ilmastoinnin avulla.

Peugeot iOn sai Euro NCAP –törmäystestissä neljä tähteä. iOnin turvavarustukseen kuuluvat etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja yläturvaverhot – siis yhteensä kuusi turvatyynyä – sekä kahdet Isofix-kiinnikkeet lastenistuimille, turvavyön muistutin etuistuimille ja turvavyön avauksen hälytin takaistuimille.



Lataaminen ja toimintasäde


Peugeot iOnin akut ovat uuden sukupolven litium-ioni -akkuja, jotka ovat huomattavasti tehokkaampia kuin 1990-luvulla käytetyt Ni-Cd -akut. Uusien litium-ioni -akkujen varauskyky on kolminkertainen painoon verrattuna ja kaksikertainen tilavuuteen verrattuna. Li-ion -akkuja voidaan ongelmitta ladata myös osittain, eivätkä ne kaipaa täydellistä purkamista. Akkujen lataaminen täyteen 220 V verkkovirralla kestää noin 6 tuntia.

Pikalatauslaite kytketään 330 V tasavirtaan. Pikalatauksella saadaan 15 minuutissa akut puoliksi täyteen ja puolessa tunnissa 80 %:n lataustilaan. Pikalataus katkeaa automaattisesti, kun lataustilasta 80% on saavutettu. Täyteen lataukseen päästään käynnistämällä pikalataus uudelleen. Toimintasäde täyteen ladatuilla akuilla on normin mukaan mitattuna 150 km. Pohjoismaiden vaativissa sääolosuhteissa toimintasäde on tätä hieman alempi, noin 130 km.

Kustannukset ja hinta

Peugeot iOnin energiakustannukset ovat noin 1,30 €/100 km riippumatta siitä, kuinka usein akut ladataan. Tämä vastaa siis noin yhden litran bensiininkulutusta sadalla kilometrillä. iOnin hinta on lähes 32.000 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin