Autoesittely Skoda Citigo 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Skoda Citigo 2013

Syksyllä 2011 kolmiovisena ja alkuvuodesta 2012 viisiovisena esitelty Skoda Citigo on Skoda malliston pienin ja edullisin auto. Se on myös suora sukulainen Seat Miin ja Volkswagen Up! mallien kanssa. Kaikki merkit valmistetaan Bratislavassa, Slovakiassa. Skodan erottaa sisarmalleistaan ajovalojen ja muutenkin keulan osalta. Takaa auton tunnistaa muillekin Skodille tunnusomaisista C –mallisista takavaloista.
Autoesittely Skoda Citigo 2013

 

Citigo on helposti käsiteltävä auto, josta on hyvä näkyvyys ja kokoonsa nähden runsaasti tilaa. Citigo sopiikin nimensä mukaisesti kaupunkiin kuin nenä päähän, vaikka kyllä autolla pärjää myös maantiellä. Auton ulottuvuudet on helppo hahmottaa esimerkiksi ahtaissa parkkihalleissa.

Auto on mitoiltaan 3,56 m pitkä, 1,65 m leveä ja 1,48 m korkea. Citigo on luokkansa kompakteimpia, mutta samalla tilavimpia autoja. Ergonomisuus on huomioitu suunnittelussa mm. istuinkorkeudessa, istuinten reisituessa sekä polvitilassa. Ohjauspylvään asentoon ja ohjauspyörään suunnittelijat ovat kiinnittäneet erityistä huomiota. Citigossa on neljälle matkustajalle yllättävän asialliset sisätilat, myös pääntilaa on takana riittävästi.Neljä varustetasoa: Active, Ambition, Elegance ja Dynamic

Kolme ylintä varustetasoa, Ambition, Elegance ja Dynamic, on mahdollista varustaa Move&Fun -monitoimijärjestelmällä. Navigoinnin lisäksi kuljettaja voi laitteen avulla keskitetysti hallita auton radiota, mediasoitinta sekä handsfree-toimintoa. Laite on yhteydessä suoraan auton CAN-väylään, joten siitä voidaan nähdä myös hyödyllistä ajoneuvotietoa, kuten polttoaineen kulutus, ajoaika tai kierrosluku. Ajon aikana laite saa virtansa auton akusta.

Move&Fun -laite on mahdollista ottaa myös mukaan autosta, mikä vähentää varkausriskiä ja lisää laitteen monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Navigaattoria voi esimerkiksi käyttää kävellessä tai toisessa ajoneuvossa.Turvallisuus nykyaikaisella tasolla

ESP-ajonvakautusjärjestelmä ja muut turvavarusteet ovat vakiona kaikissa Citigo-malleissa. Citigo-malliin on tarjolla myös innovatiivinen ”City Safe Drive” -järjestelmä, joka jarruttaa automaattisesti alle 30 km/h vauhdista, jos tuulilasissa oleva lasertunnistin havaitsee esteen 10 metrin sisällä. Järjestelmä vähentää huomattavasti esimerkiksi peräänajon riskiä.

Tilat ja moottoriversiot

Citigon 58 cm korkea tavaratila vetää 251 –litraa, eli muutaman kauppakassin verran. Takapenkin selkänojat eteen kaadettuna tavaratila laajenee 959 litraan (5-ovinen malli). Tavaratilassa on kauppakasseille myös hyödylliset kassikoukut. Säilytystilaa löytyy keskikonsolista ja hansikaslokerosta. Pullo- ja kupinpidikkeet ovat myös valikoimassa. Etuistuinten selkänojasta löytyy säilytystaskut.Citigoon -malliin on tarjolla vain yksi moottorivaihtoehto, eli 1,0-litrainen bensiinimoottori, jossa tehovaihtoehtoina 44 kW/60 hv ja 55 kW/75 hv. Suomessa molemmat moottoriversiot ovat saatavilla myös kulutuksesta ja päästöistä hieman lisää nipistävät Green tec –versiot. Pienempitehoisen moottorin keskikulutus on 4,1 l/100km ja CO2-päästöt 95 g/km. Tehokkaampi moottoriversion kulutus puolestaan: 4,2 l/100km ja CO2-päästöt 98 g/km. Green tec –malleissa on Start-Stop-käynnistys-sammutusautomatiikka, matalan vierintävastuksen renkaat sekä jarrutusenergian talteenottojärjestelmä.

Vaihteistovaihtoehtoina ovat perinteinen 5-portainen manuaalivaihteisto tai 5-portainen automatisoitu manuaalivaihteisto (robottivaihteisto ASG).

Citigon hinnat liikkuvat 11 460 (3-ov. Active) – 15 322 euron (5 –ov. Dynamic) välillä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin