Autoesittely Volvo S80 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volvo S80 2012

Volvo S80 D5 Executive ei ole perusperheauto, vaan mukavuutta hakevan isokenkäisen valinta, jonka kilpailijoiksi voi mainita pari saksalaismerkkiä. Koeajetussa autossa oli henkeä luomassa kymmenentuhannen euron arvosta lisävarusteita.
Autoesittely Volvo S80 2012

Muotoilu on, niin sisältä kuin ulkoa noudattaa Volvon tuttuja hieman konservatiivisia piirteitä. Etupuolelta katsottuna S80 etusäleikkö tekee autosta hieman massiivisen näköinen, mutta vaikutelmaa pehmentää valojen sulavalinjaisuus.

Takapäästä ensimmäisenä silmiin pistää kaksi eripuolilta pilkottavaa kromikoristeista pakoputkenpäätä sekä katon ikään kuin keskeltä jakava haineväantenni. Kromia on laitettu niin ikkunoiden ympärille kuin alahelmoihinkin. Krominkiiltoa ovat ympärilleen saaneet myös etusumuvalot. Executive varustelu siis näkyy ulospäin lisääntyneenä kiiltona, joka myös vangitsee katseita.

Ylellisiä lisävarusteita

Executive sisustuksella varustettu koeajoauto pitää sisällään nahkaa ja pähkinäpuukoristuksia. Etuistuimet on varustettu tuuletus- ja hierontaominaisuuksilla, jotka toimivat hyvin myös ajonaikana. Hierontaominaisuutta tavallinen kuluttaja tuskin varustelistalta ensimmäisenä valitsee, mutta pitkää matkaa taittaessa se on kyllä varsin mukava olla olemassa.

Kuskinpenkillä on mukava istua, mutta kovin suurta sivuttaistukea istuin ei anna. Ohjauspyörän sisäpinta on nahkaa ja ulkokehää reunustaa pähkinäpuukoriste. Liukkaaseen puupintaan menee hetki totutellessa, mutta viikon kestäneen koeajon loppuessa siihen oli jo tottunut.

Moottori ja turvallisuus

Automaattivaihteet toimivat hyvin ja moottorinääni on mukavaa murinaa. Autossa on malliston tehokkain diesel (215 hv), mutta dieselin ominaisääni kuuluu vain ulkopuolella ja silloinkin ainoastaan tyhjäkäynnillä. Diesel version ohituskiihtyvyys ei vastaa mielikuvaa auton ilmoitetuista tehoista, mutta se on kuitenkin tarpeeksi.

Auton lisävarusteisiin kuului kaistavahti, joka toimi tarkasti ja tuntui huomaavan kuluneemmatkin reunaviivat. Etäisyyttä mittaavan törmäysvaroittimenvalo syttyy välittömästi, jos ajaa liian lähellä edellä ajavaa tai jos joku tulee takaa liian lähelle. Mukautuva vakionopeudensäädin toimi ajossa yhdessä törmäysvaroittimen kanssa. Lähestyttäessä nopeasti edellä ajavia toiminto tuntui hidastavan autonvauhtia automaattisesti. Turvallisuutta lisäsi sivupeilien sisäreunojen katvevalot, jotka syttyvät automaattisesti auton kameroiden tunnistaessa kuolleeseen kulmaan jääneen kanssa autoilijan. Kuolleenkulman varoitin järjestelmän kuljettaja voi myös kytkeä pois päältä.

Viihdettä

Viihdettä saa lisävarusteilla mukavasti. Esimerkiksi kahdelle takapenkkiläiselle on omat LCD näytöt ja henkilökohtaiset langattomat kuulokkeet. Keskikyynärnojan kotelossa on, DVD soitin ja liittimet, vaikka pelikonsolin tai digiboksin kytkemiseksi järjestelmään. Äänimaailmasta koeajoautossa vastasi Volvon premium sound Dynaudio järjestelmä, johon kuuluu kaksitoista kaiutinta.

Kulutus ja hinta

Tuplaturbolla varustetun D5 moottorin kulutus valmistajan mukaan (yhdistetty ajo) on manuaalivaihteilla 4,6 litraa/100 km (120g CO2/km). Moottori noudattaa Euro 5-päästönormia ja se kiihdyttää ison S80-mallin 0-100km/h 7.6 sekunnissa manuaalivaihteilla ja 7.8 sekunnissa automaatilla.

Muut moottorivaihtoehdot ovat bensiini ja flexifuel mallit T4 ja T4F (180hv), T6 (304hv) sekä dieseleinä D2 (115hv), D3 (136hv) ja D4 (163hv). Bensiinimoottoreiden yhdistetty polttoaineenkulutus liikkuu 6,6-9,9-litran välillä/100km. Dieseleiden vastaavat lukemat liikkuvat 4,5 ja 6,4 litran välillä.

Lähtöhinnat puolestaan liikkuvat hieman yli 39.500 (D2) ja vähän yli 92.000 (T6 AWD) euron välillä.

Kokonaisuutena Volvo S80 on konstailematon valinta edustavaan käyttöön. Koeajoauton D5 Executiven lähtöhinta on 62 461,62 euroa, kun siihen ympätään kaikki lisävarusteet, niin hinta nousee yli 72.000 euroon.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin