Koeajo BMW X3 xDrive20dA Business

Koeajo BMW X3 xDrive20dA Business
BMW X3:n ajettavuus on rauhoittunut selvästi edellisestä mallista eivätkä kosketukset urien reunoihin tuntuneet yhtä kiusallisesti. Silti suuntavakavuudessa olisi selvästi kehittämistä.

Tässä suhteessa X3 on kilpailijoitaan jäljessä. 520d:hen verrattuna moottoritieominaisuudet ovat X3:ssa merkittävästi huonommat. Auton korkeus tuo X3:een myös selvästi sivusuuntaista keinuntaa. Ohjaus on varsin hyvä ja tarkka. Lumisella pikkutiellä X3 etenee mallikelpoisesti, mutta liukkaalla moottoritiellä ajotuntuma ei ole lähelläkään edellisen sukupolven 525xd:tä, josta myös X5 tosin jää selkeästi.

Jousitus toimii suuremmissa heitoissa mallikelpoisesti. Pienet täräytykset tuntuvat vastaavasti enemmän kuin näinkin korkeaprofiilisilla renkailla odottaisi. Tässä käyttäytyminen menee ristiin 5-sarjan kanssa, jossa ongelmia on enemmänkin suurissa heitoissa. Kilpailijoihinsa verrattuna X3:n jousitus sijoittuu kakkossijalle XC60:n jälkeen.

Melutaso on varsin hiljainen. Kilpailijoista GLK ja XC60 pääsevät suunnilleen samaan Audin ollessa äänekkäämpi. Moottorin ääni on nelisylinteriseksi dieseliksi miellyttävä, mutta X3:ssa se on kuuluvampi kuin 520d:ssä.

BMW:n 2,0-litrainen diesel on tunnetusti nelisylinteristen parhaimmistoa. Uusimmassa versiossaan siinä on tehoa 135 kW/184 hv. Suorituskyky on riittävä, mutta ei ylenpalttinen. Kiihtyvyydeksi 0-100 km/h luvataan 8,5 sekuntia, mikä vastaa suorituskyvyn antamaa vaikutelmaa. X3:n automaattivaihteisto on nyt 8-vaihteinen. X3 20d vaihtaa siististi ja käyttää 80 km/h nopeudessa hieman suurempia kierroksia kuin 520d, joka jyristää juuri tuossa nopeudessa ärsyttävästi. X3 myös vaihtaa pienemmälle pian 80 km/h:n alapuolella ennen kuin pahin jyristys pääsee alkamaan.

Näkyvyys on X3:ssa parempi kuin useimmissa muissa katumaastureissa. Toivomista on lähinnä takanäkyvyydessä. Kääntöympyrän halkaisija on yllättävän suuri ja yhtä suuri kuin 520d:ssä. Tilojen osalta eroina 520d:hen ovat X3:n kapeammat sisätilat ja matala takaistuin. Tavaratilassa ero 520d Touringiin on vähäinen.

Suorituskyky: 9,0

BMW:n 2,0-litrainen diesel on 4-sylinteristen dieselien kärkeä ja tarjoaa hyvän suorituskyvyn myös X3:ssa.

Mukavuus: 8,9

Sisätilat ovat runsaat, mutta takaistuimen mukavuus kaipaisi parannusta.

Luotettavuus: 8,6

Turvallisuus on huippuluokkaa ja luotettavuus hyvä.

Ajomiellyttävyys: 8,9

Ajo-ominaisuudet ovat katumaasturiksi hyvät, mutta suuntavakavuus on hieman puutteellinen. Jousitus toimii hyvin ja melutaso on kohtuullinen.

Ulkonäkö: 8,5

X3:n muotoilu on täysipainoinen ja tyylikäs. Myös sisustus on linjakas.

Polttoaineen kulutus: 9,3

X3 20d on katumaasturiksi taloudellinen. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu: 8,5

X3:n viimeistely on hyvä. Materiaalit eivät ole aivan huippua.

Sisätilojen suunnittelu: 8,7

Tavaratila on suuri ja ennen kaikkea pitkä. Säilytystiloja matkustamossa on runsaasti.

Luokkansa paras: 9,0

X3 kilpailee tasapäisesti luokkansa parhaiden kanssa, mutta samalla rahalla saa parempia henkilöautoja.

Konaisarvio: 8,8

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Koeajo BMW X3 xDrive20dA Business Koeajo BMW X3 xDrive20dA Business Koeajo BMW X3 xDrive20dA Business
Kommentit

Uusimmat autoartikkelit

Sammio