Koeajo Ford C-MAX 1.6 125 hv Titanium | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Ford C-MAX 1.6 125 hv Titanium

Uuden Ford C-Maxin käsiteltävyys on kehuttava. Yllättävää on kuitenkin takapään laaja heilahdus terävissä ohjausliikkeissä.
Koeajo Ford C-MAX 1.6 125 hv Titanium

Myös kallistelua on tavanomaista enemmän. Ohjaustunto on luokan parhaimmistoa, mutta parhaat saavutuksena tällä saralla Ford teki 2000-luvun alkuvuosien mallistossa.

Kokonaisuutena arvioisin ajo-ominaisuudet hivenen edeltäjää heikommiksi, mutta edelleen luokan parhaimmistoon. Jousitus toimii asiallisesti niin pienissä kuin suurissakin epätasaisuuksissa.

Meluntorjunnan Ford on viimeinkin ottanut vakavasti. Niin viimeisin Mondeo kuin C-Maxkin ovat huomattavasti edeltäjiään hiljaisempia. Koeajoauto oli varustettu Continentalin nastarenkailla eikä nastojen rapinaa kuulunut lainkaan. Tähän ei moni tämän hintaluokan auto pysty markkinoiden hiljaisimmillakaan nastarenkailla. Tyypillistä Fordia on kuitenkin lievä tuulen suhina ikkunatiivisteissä. Moottorin äänet ovat tuttuja ja pysyvät maltillisina normaalikierroksilla. Valitettavasti tässä versiossa ripeä eteneminen vaatii kovempaa kierrättämistä.Näkyvyys etenkin taakse on hieman rajoittunutta ja myös edessä loivat etupilarit vievät näkyvyyttä kilpailijoiden tapaan. Kääntöympyrä on tavanomaista suurempi.

Suorituskyky: 7,2

C-Maxin 1,6-litrainen on hieman ajastaan jäljessä. Nyt kaivataan ahdetun moottorin suorituskykyä, jota Fordkin tarjoaa kohtuullisella lisähinnalla.

Mukavuus: 8,9

Sisätilat ovat hieman tärkeimpiä 5-paikkaisia kilpailijoita pienemmät. Etuistuimet ovat Titaniumissa erinomaiset. Varustelu on melko kattava ja lisävarusteita saa kohtuullisella lisähinnalla.

Luotettavuus: 7,6


Turvallisuus on hyvällä tasolla ja vikatilastoissa ainakin edeltävä malli sijoittuu hieman keskitason yläpuolelle.

Ajomiellyttävyys: 8,3

Ajo-ominaisuudet ovat luokkansa parhaimmistoa. Jousituskaan ei jätä juurikaan toivomisen varaa. Melutaso on luokassaan kohtuullisen hiljainen.

Ulkonäkö: 8,5

Muotoilu on nuorekas ja moderni niin ulkona kuin sisällä. Värivalikoimassa on niukasti ei-harmaita vaihtoehtoja.

Polttoaineen kulutus: 8,5

Kulutus on luokan bensaversioiden joukossa keskitasoa.

Valmistuslaatu: 6,5


Laatuvaikutelma on keskinkertainen ja sisustus kovamuovinen.

Sisätilojen suunnittelu: 8,3


Tavaratila jää melko pieneksi. Monikäyttöisyydessä ei ole tarjolla kaikkia kilpailijoiden hienouksia.

Luokkansa paras: 9,3

C-Max on hinnoiteltu kohtuullisesti ja ominaisuudet ovat lähellä luokan kärkeä.

Kokonaisarvosana: 8,1

Autoesittelyyn tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin