Koeajo Kia Venga 1.4 EX 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Kia Venga 1.4 EX 2012

Suomessa Kia Vengaan on tarjolla 1,4-litrainen bensa- ja dieselmoottori sekä 1,6-litrainen bensa- ja dieselmoottori. Koeajettu bensamoottori vastaa voimavaroiltaan odotuksia, joita 1,4-litraiselle voi 1200-kiloisessa autossa asettaa. Liikkeelle lähdetään pirteästi. Liittymästä kiihdyttäminen kolmosella tuottaa jo hieman tuskaa ja ohituskiihtyvyys viitosella on vaisua.
Koeajo Kia Venga 1.4 EX 2012

Ajotuntumaa Kia ei ole onnistunut Vengaankaan rakentamaan. Ohjaustunto on hieman keinotekoista ja keskitysominaisuutta vastaan joutuu kaarteessa kääntämään totuttua voimakkaammin. Eli rattia käännettäessä keskitystä on liikaa ja keskiasennossa ohjaus on tahmea.

Suuntavakavuus on kunnossa eivätkä kaarreominaisuudetkaan aivan onnettomat ole. Myös jousitusmukavuus jää pintakovuuden takia luokan keskitasosta jälkeen. Jousituksen jämäkkyys toisaalta ehkäisee korkeahkon auton kallistumisen kaarteissa. Erityismaininnan ansaitsee kevyt ja täsmällinen vaihteensiirto.

Rengasmelun eristäminen olisi ehkä ajettavuuden parantamista helpompaa, mutta meluntorjunnassa Venga jää pikkuautotasolle. Moottorin meluntorjuntaan on panostettu enemmän, mutta puhditon moottori vaatii kiihdytyksissä korkeiden kierrosten käyttöä ja tällöin moottorin ääni nousee voimakkaaksi. Ovitiivistys tuntui heppoiselta ainakin koeajoautossa.

Näkyvyys ei ole pienten tila-autojen parhaita puolia. Vengassakin loivat etupilarit peittävät näkyvyyttä, samoin paksut takapilarit. Suoraan eteen näkyvyys korkealta on hyvä ja peilit suurehkot. Kääntöympyrä on auton kokoon nähden suurehko, mutta pitkä akseliväli huomioiden se tuntuu olevan paremmin linjassa. Suojalistoja ei Vengassakaan ole, vaikka perheauton luonteeseen ne kuuluisivat.

Suorituskyky: 6,9

Vengan bensamoottori on maantielle lähdettäessä varsin puhditon.

Mukavuus: 8,0

Takaistuimella on ulkomittoihin nähden mainiot tilat. Myös etuistuimella on avaraa ja melko hyvät istuimet. Vakiovarustelu sisältää lähes kaiken olennaisen, lisävarusteita Kia ei juurikaan tarjoa.

Luotettavuus: 8,2

Kian takuu on peräti 7 vuoden pituinen. Tiepalvelua Kia ei tarjoa.

Ajomiellyttävyys: 8,0

Ajotuntuma jää etäiseksi, mutta Vengan ajaminen on ennen kaikkea helppoa. Rengasmelun eristys on heikko. Jousitus on hieman pintakova.

Ulkonäkö: 7,8

Ulkomuoto on pirteä, sisällä muoto on melko tavanomainen.

Polttoaineen kulutus: 8,0

Kulutus on kohtuullinen.

Valmistuslaatu: 6,5


Sisustuksessa on sekä laadukkaita että huokeita materiaaleja.

Sisätilojen suunnittelu: 8,4

Tavaratila on suurehko ja monikäyttöratkaisut hyvin toteutettu. Säilytystilaa on riittävästi.

Luokkansa paras: 8,8


Venga on ilahduttavan käytännönläheinen auto. Puutteet liittyvät alustan toimintaan ja suorituskykyyn.

Kokonaisarvio: 7,8

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin