Koeajo Mazda5 2.0 elegance (2010) | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Mazda5 2.0 elegance (2010)

Koeajetun auton 2,0-litrainen on sama kuin kuutosessa. Vaihteita tosin Mazda5:ssa on "vain" viisi. Tehoa löytyy 145 hv, ja jo pienillä kierroksilla voimaa on enemmän kuin kuutosen 1,8-litraisessa.
Koeajo Mazda5 2.0 elegance (2010)

Meno on kaikissa tilanteissa vaivatonta. Suurin vääntö sijoittuu 4500 r/min lukemaan ja kierroksia käyttämällä auto kulkeekin iloisesti. Tällöin tosin moottorin ääni nousee selvästi kuuluviin. Tärkeämpää on se, että normaalisti käytettävillä kierroslukualueilla voimaa löytyy toivotulla tavalla. Perusmoottori on 1,8-litrainen 115 hv.

Etupilarit haittaavat näkyvyyttä vähemmän kuin esim. Opel Zafirassa, mutta sisäpeili on pahoin näkökentässä. Matalat takasivu- ja takaikkunat heikentävät näkyvyyttä. Viisto keula ei tietenkään näy kuljettajan paikalta. Kääntöympyrä on pienehkö.

Ajettavuus on uusien Mazdojen suurimpia vahvuuksia eikä Mazda5 tee poikkeusta. Ohjaus on kevyt, mutta varsin tunnokas. Moottoritienopeudessa ohjaus vaatii kuitenkin hieman tottumista. ESP on vakiovaruste kaikissa malleissa. Kokonaisuutena viitonen tuntuu heti alusta alkaen käteen sopivalta ajettavalta etenkin kaupungissa.

Jousitus on enimmäkseen melko mukava ja suuretkin epätasaisuudet ylittyvät hillitysti. Jostakin syystä joissakin terävissä koloissa iskunvaimennus antautuu odotettua enemmän. Kuormalla saattaa tulla ongelmia kantavuuden kanssa. Ominaispiirteisiin kuuluu myös lievät kolahdukset töyssyissä.

Melutaso on ainakin kolmoseen verrattuna selvästi kohtuullisempi, mutta karkealla tienpinnalla rengasmelu nousee kuuluviin. Tuuli ei suhise häiritsevästi. Kokonaisuutena melutaso on hieman korkeampi kuin useimmissa uusissa kilpailijoissa.

Hallintalaitteet ovat japanilaistyylisen kevyet. Erityisesti kytkinpoljin toimii tavanomaista kevyemmin. Vaihdekeppi sijaitsee tila-autotyyliin korkealla ja vaihteensiirto on tarkka ja kevytkäyttöinen. Kaasupoljin on ahtaasti sijoitettu isokenkäisiä ajatellen. Pikkutavaroille on paljon lokeroita. Tyylikkäistä lämmityslaitteen säätimistä ei näe valittua asentoa, vaan tiedot tulevat kojelaudan yläosassa olevaan näyttöön, josta ne päivänvalossa erottuvat hieman huonosti.

Suorituskyky: 8,3

2,0-litraisessa bensamoottorissa on mukavasti voimaa tyhjäkäynnin tuntumasta korkeille kierroksille asti.

Mukavuus: 8,2

Keskirivillä on hyvin tilaa, mutta keskimmäinen istuin on kapea. Kolmannen rivin tilat ovat yhtä niukat kuin kilpailijoissakin. Istuimet ovat melko hyvät.

Luotettavuus: 7,3

Luotettavuus on huippuluokkaa, mutta turvallisuus ei yllä aivan uusimpien mallien tasolle.

Ajomiellyttävyys: 8,1

Ajettavuudessa ei ole merkittäviä puutteita ja jousitus toimii odotetulla tavalla. Melua on vähintään keskitasoisesti.

Ulkonäkö: 8,5

Muotoilu on puhdaslinjainen, mutta ei persoonallinen. Sisustus on tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 7,8

Kulutus on kohtuullinen, samoin huoltokustannukset.

Valmistuslaatu: 7,9

Laadussa ei ole olennaisia puutteita, mutta materiaalit eivät ole kovin tasokkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 8,5

Tavaratila on luokan keskiarvoa pienempi. Monikäyttöisyys on toteutettu toimivalla tavalla.

Luokkansa paras: 8,3

Mazda 5 on toimiva kokonaisuus, jossa ei ole suuria puutteita. Erityisen hintakilpailukykyinen se ei ole.

Kokonaisarvosana: 8,2

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin