Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Ford Fiesta Active - kokoluokkansa parhaita

Ford Fiesta Active yllättää erinomaisella ajettavuudella sekä premiumtasoisilla sisätiloilla.
Koeajossa Ford Fiesta Active - kokoluokkansa parhaita

Jos tämän hetken uusien automallien joukosta täytyisi luetella löytöjä, jotka tarjoavat hintaansa nähden hyvää laatua, Ford Fiesta Active sijoittuisi kyseiselle listalle. 

Fiestan ratissa ajatukset kääntyvät nopeasti miettimään sitä, olisiko tätä Fordia väärin kutsua jopa premiumtason autoksi.

Keulan logoon titteliä ei ole tavattu yhdistää, mutta sokkotestissä sisätilojen laatuvaikutelma pärjäisi helposti saksalaisille merkeille. Ford on onnistunut luomaan auton, jossa kaikki materiaalit, painikkeet ja toiminnallisuudet tuntuvat jämäköiltä, eikä mistään paista halvalla tekeminen.

Korotettu maavara

B-segmentin autoksi Fiestassa on reilut säätövarat niin etuistuimissa kuin ohjauspyörässä. Active-mallimerkintä tarkoittaa puolestaan 19 millimetrillä korotettua maavaraa sekä perus-Fiestaa rouheampaa ulkonäköä. Tilat riittävät mainiosti esimerkiksi kolmehenkiselle perheelle.

Vajaan kahden senttimetrin korotus voi tuntua paperilla pieneltä, mutta todellisuudessa Fiesta Active on saanut yllättävänkin paljon lisää itseluottamusta ilmeeseensä, ja matkustamossa korkeamman ajoasennon huomaa.

Fiesta Activen moottoriksi voi valita joko yksilitraisen EcoBoost-bensaturbon 100 tai 125 hevosvoimaisena sekä 1.5-litraisen turbodieselin, joka tuottaa 120 hepan maksimitehon. Bensiinimoottorin voi valita joko käsivalintaisella tai 6-portaisella automaattivaihteistolla, dieselin yhteyteen on tarjolla ainoastaan käsivalintainen vaihteisto.

Suomessa Fiesta Activea myydään kahtena perusvarustetasona. Active 1 -tasoon kuuluu esimerkiksi urheilulliset istuimet, 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, valinnaiset ajotilat, mäkilähtöavustin, kaistavahti ja hätäjarruassistentti. Noin tuhat euroa kalliimpi 3-taso tuo mukanaan puolestaan B&O-äänentoistojärjestelmän, vakionopeudensäätimen, automaatti-ilmastoinnin ja istuinten osanahkaverhoilun.

Viihtyisien tilojen lisäksi myös ajettavuus osoittautuu Fiesta Activen kiistattomaksi vahvuudeksi. Kytkimen ja vaihteiston sulava ja täsmällinen toiminta tekevät manuaalivaihteisella ajamisesta vaivatonta, joskin auton saa myös automaattina.

Ohjaus on tunnokas ja erityisen maininnan ansaitsevat myös erinomaiset jarrut.

Ei mikään pikkuauto

Uutena ominaisuutena Fiesta Activessa on optimoidut etuiskunvaimentimet, joissa on hydraulinen ulosjouston rajoitin. Tekniikka vähentää tärähdyksiä esimerkiksi hidastetöyssyissä sekä siltojen saumakohdissa. Myös Fiestan ajomelu on miellyttävällä tasolla.

Ford kertoo kiinnittäneensä erityistä huomiota Fiesta Activen sisämateriaalien kestävyyteen. Sopiihan aktiiviseen elämäntyyliin markkinoidun mallin olettaakin kestävän astetta enemmän esimerkiksi uimavaatteiden kosteutta, hiekkaa sekä mutaa. Istuinten pielukset kerrotaan testatun 60 000 koeistumisella ja materiaalien pitäisi kestää hyvin auringonvaloa haalistumatta.

Jo perinteisenkin Fiestan kohdalla puhe pikkuautosta tuntuu hieman harhaanjohtavalta, sillä kompaktista kokoluokasta huolimatta Ford on onnistunut tuomaan automalliin pykälää suuremman auton tuntua. Fiesta Active jatkaa tätä hyväksi havaittua kaavaa ja autoa voi suositella koeajettavaksi myös lapsiperheen käyttöön.

Kaikkiaan Fiesta tarjoaa erinomaisen paketin, joka saattaa houkutella vaihtamaan auton suuremman kokoluokan menopelistä pienempään, mutta paremmin varusteltuun.

Ford Fiesta Active 125hv M6 - tekniset tiedot

Hinta alkaen: 20 058 € (Fiesta Active 100 hv M6)
Koeajoauton hinta lisävarusteineen: 25 690 €
Moottorin suurin teho: 92 kW (125 hv) / 6000 rpm
Suurin vääntö: 170 Nm / 1500-4500 rpm
Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaali
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,4 s.
Yhdistetty polttoaineenkulutus: 5,0 l/100 km
Huippunopeus: 191 km/h
Tavaratila: 311 / 1093 litraa
Mitat: pituus 4068 mm / leveys 1756 mm / korkeus 1498 mm / akseliväli 2493 mm


Autotalli.com
Katso Ford Fiesta uudet autot
Katso Ford Fiesta vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin