Koeajossa Mercedes-EQ EQB - tyyliä ja tilaa nollapäästöillä | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Mercedes-EQ EQB - tyyliä ja tilaa nollapäästöillä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: VEHO // Sähköinen katumaasturi Mercedes-Benz EQB on kattava paketti suomalaisten kuskien arvostamia ominaisuuksia.
Koeajossa Mercedes-EQ EQB - tyyliä ja tilaa nollapäästöillä

Koeajossa oleva käytetty Mercedes-EQ EQB on Vehon Certified-takuuvaihtoauto. Se tarkoittaa asiakkaalle, että

● Certified-takuuvaihtoauto on enintään kuusi vuotta vanha, 120 000 km ajettu ja huollettu säännöllisesti merkkiliikkeessä

● Auto on perusteellisesti tarkastettu ja sen matkamittarilukema on taattu

● Veho myöntää kaikille Certified-autoille veloituksetta kahden vuoden/40 000 km:n takuun.

Mercedes EQB on muotoilullisesti onnistunut tuote. Auton olemuksessa on piirteitä klassikkomaasturi Mercedes-Benz G-sarjasta, mutta samaan aikaan EQB näyttää modernilta sähköautolta.

Keulassa on Mercedeksen laajan sähköautomalliston ilme, johon kuuluvat EQB:n lisäksi EQAEQCEQEEQSEQS SUV ja EQV.

Tilava ja monipuolinen

EQB:ssä on satsattu tilasuunnitteluun. Iso tavaratila tarjoaa runsaasti tilaa perheautoiluun, konttiin mahtuvat lastenrattaat ja kassit. Tarvittaessa takaselkänojat kaatamalla saa runsaasti lisää tilaa. Ilahduttavasti selkänojat laskeutuvat kolmessa osassa, joka parantaa moneen kilpailijaan verrattuna auton käytettävyyttä.

Takaselkänojissa on myös kaltevuussäätö eli takamatkustaja voi valita rennomman tai vaihtoehtoisesti ryhdikkäämmän matkustusasennon.

Takana on suorastaan ruhtinaallisesti tilaa. Pitkä 2,829 metrin akseliväli on kymmenen senttiä pidempi kuin samalle perusrakenteelle valmistetussa EQA-sähköautossa. Sen ansiosta jopa pitkillä takamatkustajilla on kookkaan kuskin takana pituussuunnassa väljää.

Takamatkustajilla on tilaa hyvin myös leveyssuunnassa, mutta erityisesti korkeussuunnassa, ja myös koeajoauton lisävarusteisen ja suositeltavan kattoikkunan kanssa.

Kattoikkuna tuo valoa ja laatutunnelmaa sisätiloihin. Se toimii sähköllä eli kattoikkuna muuntuu kattoluukuksi kuskin niin halutessa.

Lisävarusteena saa myös kolmannen istuinrivin eli EQB on tarjolla myös seitsemänpaikkaisena.

Tyylikäs ja toimiva ohjaamo

Ohjaamossa on monesta Mercedeksen mallista tuttu kahden näytön ratkaisu. Toinen ruuduista toimii mittaristona, toisesta hoidetaan muun muassa navigaattoria, musiikkia ja auton asetuksia.

Kosketusruudun käyttäminen on helppoa ja loogista. Erityiskiitoksen voi antaa kosketuslevylle, jonka käyttäminen käsi keskikyynärnojalla on sekä turvallista että mukavaa.

Kuskia hemmotellaan yhdellä markkinoiden parhaimmista istuimista, joka tarjoaa erikokoisille kuljettajille runsaasti säätövaraa ja ennen kaikkea sitä tärkeintä eli ajomukavuutta. Tämän erikoisistuimen kanssa ajaa kovin mielellään Suomen päästä päähän.

Sähköinen kantama ja lataaminen

EQB:n sähköinen kantama on WLTP-mittaustavalla jopa 423 kilometriä. Todellinen kantama riippuu monesta seikasta, kuten ajonopeudesta, lämpötilasta ja siitä, ajetaanko kaupungissa vai maantiellä.

EQB:n saa ladattua 0-80 % varaukseen noin 30 minuutissa. Asiontilaturissa (11 kW) lataaminen vie noin viisi tuntia. Akun bruttokapasiteetti on 79,8 kWh ja netto 66,5 kWh.

Ajamisen ja käyttämisen kannalta on huippujuttu, että Mercedes on tehnyt myös EQB:n sähkönkulutuksen kanssa erinomaista työtä.

Sähkön keskikulutus on vain 16,2 kWh sadalla kilometrillä, joka on todella hyvä ja alhainen lukema tilavalle katumaasturille. Se vaikuttaa positiivisesti latauskustannuksiin ja käyttökokemukseen.

Ajaminen on nautinto

Ajossa Mercedes EQB tarjoaa helpon, hiljaisen ja äärimmäisen mukavan ajokokemuksen. Auton ajo-ohjelmista voi valita haluaako sporttisen vain rauhallisen ajotunnelman. Vaihtoehdot ovat Sport, Eco, Comfort ja Individual.

Erot eri vaihtoehtojen välillä ovat todella isot eli hyvälle paikalle istuimien väliin keskikyynärnoja eteen sijoitettua ajo-ohjelmien keinukytkintä käyttää mielellään.

EQB:tä on tarjolla kolmella hevosvoimamäärällä. Koeajoauto on keskimmäinen eli 228-hevosvoimainen versio. Auton sähäkkä ja vaivaton kiihtyvyys sekä välitön voima ilahduttaa jokaisella ajokerralla. Neliveto tuo Suomen talveen mukavuutta, kun pääsee myös vähän vaikeammissa ja liukkaammissa olosuhteissa perille.

Yhteenveto

Sähköauto Mercedes-EQ EQB tarjoaa korkealuokkaisen laatukokemuksen, kokoon suhteutettuna todella hyvä tilat sekä ihmisille että tavaroille ja todella mukavan ajettavuuden. Laatumerkki loistaa myös sähköautona.

Katso Vehon EQB Certified -valikoima >>

Tutustu EQB Certified -takuuautoihin Nettiautossa >>

Katso Vehon Certified-valikoima >>

Lue lisää Mercedes-Benz Certified -takuuohjelmasta >>

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin