Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kommentti: Nyt on loistava aika liisata auto

Autoilun mahdolliset veromuutokset sekä vaihtoehtoisten käyttövoimien esiinmarssi aiheuttavat epävarmuutta autonostajissa. Autonhankintaa ei kannata kuitenkaan lykätä, sillä riskittömiäkin tapoja hankkia auto löytyy, pohtii Autotalli.comin sisällöntuottaja Teemu Granström.
Kommentti: Nyt on loistava aika liisata auto

Onko juuri nyt oikea aika hankkia uusi auto? Kysymys lienee tällä hetkellä suuren autonostajajoukon huulilla, sillä uusien autojen ensirekisteröintitilastot laahaavat pahasti, eivätkä edes käytetyt autot tunnu käyvän entiseen malliin kaupaksi. 

Renkaanpotkijan näkökulmasta kuluvan kevään (ja todennäköisesti kesän) hallitusneuvottelut eivät lupaa järin hyviä lähtökohtia, mikäli odotukset ovat siinä, että autoilun kulut tulisivat lähitulevaisuudessa laskemaan. Onhan maamme suurin puolue väläytellyt polttomoottoriautojen kieltämiselläkin.

Riskit auton jälleenmyyntiarvosta, käyttövoimasta piittaamatta, voi kuitenkin ulkoistaa autoliikkeelle, mikäli auton hankkii pitkäaikaisella vuokrasopimuksella – yksityisleasingillä. 

Yksityisleasingin suosio on ollut esimerkiksi Ruotsissa ja Tanskassa jo vuosikaudet suuri, ja viimein myös suomalaiset ovat heräämässä kiinteän kuukausihinnan autoiluun. Suomeen kymmentä automerkkiä maahantuovan Bassadone-konsernin toimitusjohtaja Antti Ruhanen kertoi huhtikuussa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, että yksityisleasingin vetovoima kasvaa tällä hetkellä lujaa.

Bassadone on tullut tunnetuksi vähittäisliikkeensä, Autoverkkokaupan, Uusi Auto Vuodeksi -tuotteella, jossa auton on voinut vuokrata vuodeksi kerrallaan kiinteällä kuukausihinnalla. Vastaavia palveluita löytyy jo lähes kaikilta maamme merkittäviltä autoliikkeiltä, ja uuden autoilumuodon nousukausi on ollut nähtävissä myös Autotalli.comin leasing-kilpailutuksen käyttäjätilastoissa.

Yksityisleasing sopii autoilijalle, joka haluaa kokeilla esimerkiksi täyssähköautoa ilman huolta auton hintakehityksestä tai akun vanhenemisesta. Yksi hienouksista piilee juuri siinä, että auton voi halutessaan vuokrata käyttöönsä vaikkapa vain vuodeksi tai kahdeksi kerrallaan. Autoon ei näin ollen tarvitse sitoutua pitkäksi aikaa.

Yksityisleasingin voi nähdä etenkin nyt suurten myllerrysten aikana turvallisena vaihtoehtona, jossa auton kulut tietää sovitun vuokrakauden ajan tarkasti etukäteen. Vaikka autoverotus muuttuisi tai poistuisi kokonaan, riski jälleenmyyntiarvosta ei ole kuluttajalla.

 

Teksti ja kuva: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin