Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Mahtuuko oma autosi listalle? Nämä automerkit ovat Suomen arvostetuimmat – katso top 15

Volvo nousi suomalaisten eniten arvostamaksi auto-alan brändiksi Taloustutkimuksen ja Kauppalehden Brändien arvostus 2021 -tutkimuksessa.
Mahtuuko oma autosi listalle? Nämä automerkit ovat Suomen arvostetuimmat – katso top 15

Kuluvan vuoden helmi-toukokuussa suomalaisia pyydettiin antamaan tuntemilleen brändeille arvosana sen mukaan, kuinka paljon he kyseistä merkkiä arvostavat ja kuinka todennäköisesti sitä suosittelisivat. 

Taloustutkimuksen ja Kauppalehden Brändien arvostus 2021 -tutkimuksessa kävi ilmi, että autobrändien osalta suomalaiset arvostavat eniten Volvoa. Toyotan ja Mercedes-Benzin seuraten muilla mitalisijoilla.

"Volvo jakaa suomalaisten kanssa samaa arvomaailmaa, jossa kohtaavat turvallisuus, kestävä kehitys ja yksilöllisyyden arvostaminen. Olemme ylpeitä, että saamme rakentaa suuntaa näyttävää tuotemerkkiä näillä osa-alueilla", kertoo Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt.

Jos mukaan otetaan kaikkien toimialojen brändit, suomalaiset arvostavat eniten Fiskarsia, Yle Areenaa, Abloyta, Fazeria ja Yleä.

Huomionarvoista tutkimuksessa on se, että autobrändit eivät yllä suomalaisten arvostusasteikolla järin korkealle. Parhaalle sijalle yltänyt Volvo on kaikkien brändien joukossa vasta sijalla 145, ja esimerkiksi top 15 -listan 15. sijan Hyundai sijalla 543.

Top 15 automerkit Brändien arvostus 2021 -tutkimuksen Arvostusindeksillä mitattuna:

  1. Volvo
  2. Toyota
  3. Mercedes-Benz
  4. Volkswagen
  5. Audi
  6. Skoda
  7. BMW
  8. Tesla
  9. Ford
  10. Honda
  11. Nissan
  12. Kia
  13. Opel
  14. Seat
  15. Hyundai

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin