Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Malliston muotovalio - koeajossa Hyundai i30 Fastback

Hyundai i30 Fastback on hieno yhdistelmä kaunista muotoilua ja hyvää käytettävyyttä.
Malliston muotovalio - koeajossa Hyundai i30 Fastback

Hyundai i30 on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista kohtuuhintaisista tuoteperheistä. Automallisto kattaa niin perinteisen hatchbackin ja sen pohjalta tehdyn tehokkaan i30N:n, farmarin suurella 602 litran tavaratilalla kuin koeajamamme tyylikkään i30 Fastbackin.
Korealaisvalmistaja on selvästi laittanut i30:n kanssa kovat piippuun ja autot tarjoavatkin sopivan eurooppalaisen tuntuista ja näköistä vastinetta rahalle.

Virtaviivaisesti muotoillussa i30 Fastbackissa on otettu perheellisten käyttäjien tarpeet huomioon eikä käytännöllisyydestä ole tingitty liiaksi. Auto on itse asiassa viisiovista hatchbackia 11,5 senttimetriä pidempi ja tavaratilaakin on reilusti töpöperää enemmän, 450 litraa perusasennossaan. Tavaratilassa on välipohja, jonka korkeutta pystyy säätämään.

Takalasin ylälaidasta asti aukeava takaluukku tarjoaa myös erittäin helpon lastauksen. Akselivälin suhteen Fastback ei eroa hatchbackin 2,65 metristä.

Koeajoimme i30 Fastbackia 1.4-litraisella nelisylinterisellä bensiiniturbomoottorilla ja 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaatilla. 140 hevosvoiman enimmäisteho ja 242 Nm:n vääntö riittävät mainiosti suomalaisiin nopeusrajoituksiin. Valitettavasti kaksoiskytkinautomaatti tuntuu empivän ajoittain turhankin pitkään.

Moottorin yhteyteen voisi valita myös käsivalintaisen vaihteiston, mutta automaattivaihteisto on hinnoiteltu varsin maltillisesti noin tuhat euroa kalliimmaksi. Moni ostaja todennee ajamisen vaivattomuuden kyseisen lisähinnan arvoiseksi.

Helppo varustelu

Ostajan kannalta asiat on tehty muutenkin helpoksi, sillä Fastbackin hinnasto mahtuu yhdelle A4:lle. Perusvarustetasoja on kaksi: Comfort ja Style. Näitä pystyy täydentämään muutamalla lisävarustepaketilla.

Esimerkiksi Style-varusteltuun autoon voi valita noin 600 euron arvoisen Safety Packin, joka pitää sisällään kaistanvaihtoavustimen, kuolleen kulman varoitusjärjestelmän, nopeusrajoitusten tunnistuksen ja risteävän liikenteen varoituksen.

Vajaan tuhat euroa maksava Leather Pack muuttaa nimensä mukaisesti auton istuimet nahkaverhoilluiksi. Lisäksi etuistuimiin tulee ilmastointitoiminto sekä sähkösäädöt. Kattoluukku tuo lisähintaa noin tuhat euroa.

Fastbackin hinnat alkavat 23 790 eurosta ja ulottuvat 31 690 euroon. Todennäköisesti parhaan hinta-laatusuhteen saa valitsemalla Comfort-varustellun 1.4-litraisen moottorin kaksoiskytkinautomaatilla, mikäli autoltaan ei kaipaa suurta määrää ajoavustimia. Kyseisen mallin hinta lähtee 26 290 eurosta.

Hyundai i30 Fastback on siinä mielessä mielenkiintoinen korivariaatio, ettei vastaavia juuri löydy markkinoilta, etenkään tästä hintaluokasta. Muotoilullisesti lähimpänä lienee Mercedes-Benz CLA.

Fastbackista on helppo innostua. Se on aidosti käytännöllinen auto koreisiin kuoriin puettuna.

Hyundai i30 Fastback - tekniset tiedot

Moottori: 1.4 T-GDI (turboahdettu nelisylinterinen rivimoottori)
Vaihteisto: 7-vaihteinen kaksoiskytkinautomaatti
Suurin teho: 103 kW (140 hv) / 6000 rpm
Suurin vääntö: 242 Nm / 1500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,5 sekuntia
Huippunopeus: 203 km/h
Yhdistetty polttoaineenkulutus: 5,6 l/100 km
Yhdistetty hiilidioksidipäästö: 129 g/km
Tavaratila: 450 / 1351 litraa
Mitat: Pituus 4455 mm / Leveys 1795 mm / Korkeus 1425 mm / Akseliväli 2650 mm / Maavara 135 mm / Kääntösäde 5,3 m
Takuu: 7 vuotta ilman kilometrirajaa


Autotalli.com
Hyundai i30 vaihtoautot
Hyundai i30 uudet autot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin