Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pitääkö kesäauton ja bensiinikäyttöisten pienkoneiden tankki tyhjentää talveksi?

Talvisäilytykseen laitettavan kesäauton polttoaine saattaa vanhentua ja hapettua ennen ensi kesää.
Pitääkö kesäauton ja bensiinikäyttöisten pienkoneiden tankki tyhjentää talveksi?

Jälleen on se aika vuodesta, kun kesäkäytössä olleet bensiinikäyttöiset ajoneuvot ja pienkoneet on aika laittaa talviteloille. Ennen niiden huputtamista kannattaa kiinnittää huomiota siihen, koska niitä aikoo mahdollisesti käyttää seuraavan kerran.

Nykyaikaiset laadukkaatkin bensiinit on tarkoitettu käytettäväksi korkeintaan muutamia kuukausia tankkaamisen jälkeen. Mikäli bensiiniä säilytetään pitkiä aikoja tankissa, se vanhenee ja hartsiintuu, mikä voi tukkia käynnistyksen yhteydessä kaasuttimen.

Se, kannattaako bensiini valuttaa esimerkiksi pienkoneista kokonaan talven ajaksi pois, ei ole aivan yksiselitteistä sekään. Vajaana olevaan tankkiin saattaa nimittäin kertyä tiivistynyttä vettä, mikäli varastointilämpötilat vaihtelevat paljon. Vesi voi aiheuttaa paitsi käyntiongelmia, myös polttoainejärjestelmän ruostumista.

Yksi helppo keino estää bensiinin vanheneminen, on käyttää kausisäilytykseen tarkoitettua lisäainetta. Esimerkiksi Liqui Moly -merkiltä löytyy lisäainetta, joka pidentää bensiinin säilyvyyttä noin yhteen vuoteen. Aine soveltuu kaikille bensiinikäyttöisille 2- ja 4-tahtimoottoreille.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin