Premium-maasturista näppärään kaupunkiautoon – leasingauton riskittömyys ja edullisuus voivat yllättää | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Premium-maasturista näppärään kaupunkiautoon – leasingauton riskittömyys ja edullisuus voivat yllättää

Yksityisleasingia eli auton pitkäaikaista vuokrausta on tarjolla kaikenkokoisiin ja -merkkisiin autoihin. Kokosimme yhteen kokemuksia leasingiin siirtyneiltä autoilijoilta.
Premium-maasturista näppärään kaupunkiautoon – leasingauton riskittömyys ja edullisuus voivat yllättää

Askelten käydessä autokauppaan ja uuden auton tuoksun vallatessa hajureseptorit, ajatukset ovat harvoin siinä, minkä verran uuden auton arvo tulee alenemaan seuraavien vuosien aikana. Riskin arvonalenemasta voi kuitenkin sälyttää autokauppiaalle hankkimalla auton yksityisleasingilla eli auton pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Yksityisleasingissa autosta maksetaan kiinteää kuukausihintaa, johon voi palveluntarjoajasta riippuen liittää myös esimerkiksi vakuutukset sekä kattavat huolto- ja rengaspalvelut. Leasingautoilua onkin monesti verrattu viihteen suoratoistopalveluihin, joissa hinta pysyy joka kuukausi samana ja kulut ovat helposti ennakoitavia.

Käytännössä leasingin suurimpiin etuihin kuuluu nimenomaan se, että autoilija tietää sopimuskauden kulut tarkkaan jo etukäteen, eikä yllätyksiä esimerkiksi ajoneuvon arvosta tule seuraavaan menopeliin vaihdettaessa.

Kokosimme viiden leasingautoilijan kokemuksia eri koko- ja hintaluokkien autoista.

Kaasu-Skoda yksityisleasingilla 450 €/kk

Jenni Oranen kilpailutti yksityisleasingin Autotalli.comissa ja valitsi autokseen kaasukäyttöisen Skoda Octavia 1.4 TSI G-TEC mallin automaattivaihteisena. Oranen teki autosta kolmen vuoden sopimuksen, johon kuuluu 60 000 kilometrin ajomäärä, eli 20 000 kilometriä vuodessa.

Oraselle auto on edustanut aina ensisijaisesti välinettä liikkua paikasta toiseen, mutta nykyään lasten myötä tärkeiksi ostoperusteiksi ovat nousseet myös turvallisuus ja auton toimivuus. Octavia G-TEC:stä Oranen maksaa huoltosopimuksen kanssa noin 450 euroa kuukaudessa.

Leasingautoilun parhaiksi puoliksi Oranen mainitsee helppouden ja huolettomuuden kiinteiden kulujen myötä. Skoda Octaviassa hän arvostaa eniten hyviä muuntautumiskykyisiä tiloja.

Täyssähköauto 454 €/kk

Ali Pekesen hankki perheensä kakkosautoksi täyssähköisen Hyundai Ioniq Electricin neljäksi vuodeksi 454 euron kuukausihintaan. Hintaan kuuluu auton vuokran lisäksi määräaikaishuollot sijaisauton kanssa sekä renkaiden uusimiset ja kausivaihdot.

Pekesenin laskelmien mukaan yksityisleasing ei ollut edullisin vaihtoehto, mutta hän arvosti sopimuksen vaivattomuutta ja riskittömyyttä. Kun kyseessä on täyssähköauto, joiden tekniikka kehittyy nopeasti, auton ostaminen omaksi ei tuntunut Pekesenistä järkevältä.

Näppärä kaupunkiauto 270 €/kk

Aino Alppi päätyi valitsemaan uuden Ford Fiestan kolmen vuoden ja 45 000 kilometrin sopimuksella. Laadukkaan kompaktikokoluokan auton kuukausihinta sisältäen huollot ja talvirenkaat on vain 270 euroa.

Alppi hankki auton osamaksuperusteisella yksityisleasingilla, eli sopimuksella, jossa auto rekisteröidään ostajan nimiin, mutta autoliike sitoutuu ostamaan auton takaisin sovitun ajan päästä.

Alpin mukaan osamaksu-leasingin paras puoli on se, että auton voi lunastaa sopimuskauden päätteeksi myös itselleen, mikäli siitä ei halua luopua. Tällöin jo maksetut kuukausierät otetaan huomioon lunastushinnassa. Sopimus mahdollistaa siis jälleenmyyntiarvoriskin siirtämisen autoliikkeelle, vaikka auton aikoisikin ensisijaisesti lunastaa sopimuskauden päätteeksi itselleen.

Premiumia alle 812 eurolla kuukaudessa

Yksityisleasing ei ole vain edullisempien ja pienempien kokoluokkien tuote. Joni Laasonen vaihtoi omistamansa BMW X5:n uuteen pistokkeesta ladattavaan Volvo XC60 T8 -malliin, jonka vuokra on huoltojen kanssa 812 euroa kuukaudessa.

Laasosen Volvolla pystyy ajamaan sähköllä noin 40 kilometriä täydellä akulla, mutta sähköllä on autossa myös polttoaineensäästön lisäksi toinen ominaisuus. Huipputehoa sähköinen voimalinja tuottaa nimittäin 390 hevosvoimaa.

Seat Ibiza 350 €/kk ja kaupanpäällisenä 1500 eurolla bensaa

Leena Hämäläisen valinta kohdistui yksityisleasingiin ja uuteen Seat Ibizaan, joka maksaa 350 euroa kuukaudessa. Hämäläinen ei ollut aiemmin omistanut uutta autoa, ja yksityisleasing osoittautui helpoksi tavaksi hankkia tuliterä auto.

Polttoainekuluja Hämäläinen ei joudu hetkeen miettimään, sillä auton mukana kaupanpäällisenä sai 1500 euron edestä polttoainelahjakortteja.

Hämäläinen huomasi, että sopimus tuli hänelle edullisemmaksi, kun sopimuskauden vaihtoi kahdesta vuodesta kolmeen ja vuosittaisen kilometrimäärän 10 000 kilometristä 15 000 kilometriin.

Kilpailuta sinulle sopiva yksityisleasing-auto

----------

Mikä yksityisleasing?

  • Yksityisleasing tarkoittaa yksityishenkilöille suunnattua auton pitkäaikaista vuokraamista.
  • Autoliikkeestä riippuen yksityisleasingilla voidaan tarkoittaa joko ns. aitoa leasingia, jossa auton haltija on vuokrauksen tarjoava liike, tai ns. takaisinostosopimusta, jossa autoliike sitoutuu ostamaan auton takaisin sopimuskauden päätteeksi ennalta sovittuun hintaan.
  • Yksityisleasingia tarjoaa nykyään lähes kaikki suuret autoliikkeet.
  • Yksityisleasingin suurimpiin etuihin kuuluu riskittömyys auton arvonkehityksestä.
  • Lue lisää yksityisleasingista Autotalli.comissa

----------

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi