Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Yli 200 anturia ja kilometrikaupalla sähköjohtoja – arvaatko automallin?

Mercedes-Benz kertoo rakentaneensa uuden autojen sähkömagneettista yhteensopivuutta tutkivan testikeskuksen Saksaan.
Yli 200 anturia ja kilometrikaupalla sähköjohtoja – arvaatko automallin?

Uudet autot pitävät sisällään melkoisen määrän erilaisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Jos koripaneelien sisälle pystyisi kurkistamaan, näkymää hallitsisi ennen kaikkea suuri määrä sähköjohtoja ja erilaisia antureita. Esimerkiksi Mercedes-Benzin uusissa henkilöautomalleissa on yli 200 anturia ja sensoria, ja S-sarjan lippulaivatuotteeseen on vedetty sähköjohtoja yli viiden kilometrin pituudelta. 

Uudenlaiset teknologiat aiheuttavat muutoksia myös autojen testauspuolelle, ja Mercedes-Benz kertookin ottaneensa käyttöön uuden 50 miljoonaa euroa maksaneen testikeskuksen, jossa voidaan tutkia muun muassa autojen sähkömagneettista yhteensopivuutta.

Autojen verkottumiselle, autonomiselle ajamiselle sekä yhteiskäytölle on oleellista, että autot toimivat luotettavasti eivätkä aiheuta myöskään sähkömagneettisia häiriöitä ympäristöönsä.

Mersun uuden testikeskuksen tavoitteena on minimoida ajoneuvon aiheuttamat ja sen saamat elektromagneettiset häiriöt sekä matkustajiin mahdollisesti vaikuttavien sähkömagneettisten kenttien voimakkuus. Erityisen tärkeää on pystyä suojaamaan moottorin ohjausyksikkö sekä turvajärjestelmät häiriöiltä.

Kuva: Teemu Granström

AUTOTALLI.COM

Katso Mercedes-Benz S-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Mercedes-Benz vaihtoautot

Katso myytävät Mercedes-Benz S vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin