Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Dodge Journey 2.0 CRD SXT

Autoarvio: Koeajossa Dodge Journey 2.0 CRD SXT

Alkuvaiheessa Journey on tarjolla vain VW:n 2,0-litraisella pumppusuutindieselillä, jossa on tehoa 103 kW/140 hv. Aivan uusinta tekniikkaa amerikkalaiset eivät siis ole saaneet käyttöönsä. Moottorin jatkeena on joko koeajoauton tapaan 6-vaihteinen manuaali tai tuntuvalla 3 800 euron lisähinnalla 6-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto. Journey painaa muhkeat 1900 kiloa, mutta moottori selviytyy silti urakasta kohtuudella. Moottorin pitämiseen vetoalueella vain joutuu keskittymään tavallista enemmän. Tehokkaampi diesel olisi toki paikallaan, mutta luvassa on vain 2,4- ja 2,7-litraiset bensakoneet.

Ajettavuus ei herätä suuria tunteita puoleen eikä toiseen. Ohjaus on kelvollinen, vaikka täsmällisempi tunto onkin toivelistalla. Ohjaus kuitenkin keskittää kohtuullisen hyvin. Suuntavakavuus ei ole aivan moitteeton. Jousitus on Euroopassa myytävien Chrysler-tuotteiden tapaan jämäkkä. Tämä jättää hieman toivomisen varaa pienten epätasaisuuksien suodattamiseen. Kokonaisuutena Journey on ongelmaton ajettava.

Journey on hiljainen auto, jossa on äänekäs moottori. Pumppusuutindiesel ei ole tätä päivää eikä Dodge ole nähnyt juurikaan vaivaa äänen eristämiseen. Tämä laskee paljon Journeyn pisteitä. Rengasmelu on varsin hiljainen eikä muita ylimääräisiä ääniä esiinny.

Journeyn ainoa varustetaso Suomessa on SXT, joka sisältää lähes kaiken tarpeellisen: vakiona on mm. automaatti-ilmastointi, ajotietokone, sähkösäätöinen kuljettajan istuin, bluetooth, 6 turvatyynyä, rengaspainevalvonta, lämmitettävät peilit, vakionopeussäädin ja murtohälytin.

Suorituskyky: 6,7

VW:n pumppusuutindiesel kuljettaa kohtuullisesti painavaa Journeytä, mutta lisäteho ei olisi pahitteeksi.

Mukavuus: 7,7

Journeyn toisella istuinrivillä on erittäin väljät tilat ja kolmannella rivilläkin suuremmat kuin monessa kilpailijassa. Vakiovarustus sisältää lähes kaiken tarpeellisen, mutta lisävarusteita ei ole juurikaan tarjolla.

Luotettavuus: 6,3

Luotettavuus ei ole Journeyn valtteja, mutta tiepalvelu on markkinoiden paras.

Ajomiellyttävyys: 7,3

Ajettavuus on kelvollinen, samoin jämäkkä jousitus. Moottorin ääni kiihdytyksissä on raaka.

Ulkonäkö: 6,8

Ulkomuoto on persoonallinen ja tyylikäs. Sisustuksesta ei voi antaa suuria kehuja.

Polttoaineen kulutus: 8,4

Kulutus on auton painoon nähden pieni. Huollot ovat kalliita.

Valmistuslaatu: 5,5

Viimeistelyn laatu on heikko ja materiaalit halpoja.

Sisätilojen suunnittelu: 9,2

Muunneltavuus on näppärää ja säilytyslokeroita runsaasti. Turvallisuusvarustelu ei ole kovin runsas.

Luokkansa paras: 7,3

Journeyssä on puutteita, mutta se on hintaansa nähden harkinnan arvoinen vaihtoehto.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin