Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Nissan Tiida 1.6 Visia City+ 4d

Autoarvio: Koeajossa Nissan Tiida 1.6 Visia City+ 4d

Tiidan korimallit ovat 5-ovinen hatchback ja 4-ovinen sedan. Suurista ikkunapinnoista ja korkealla olevasta katosta on myös etunsa käytännössä. Kilpailijoistaan Tiida erottuu kapeudellaan. Vajaan 170 cm:n leveys oli tavanomaista 10 vuotta sitten, mutta nykyään monet kilpailijat hätyyttelevät 180 cm:n rajaa. Kehitys on kuitenkin tapahtunut lähinnä ovien paksuudessa eikä Tiidan sisäleveys vaikuta kilpailijoita pienemmältä.

Bensamoottoreita on tarjolla kaksi. 1,6-litraisessa bensakoneessa on tehoa 81 kW/110 hv ja 1,8-litraisessa 93 kW/126 hv. Renaultin 1,5-litraisessa dieselissä on 78 kW/105 hv. 1,6-litraisen bensakoneen yhteydessä saa 4-vaihteisen automaattivaihteiston. Almeran myynnistä automaattien osuus on ollut tavanomaista suurempi. Manuaalivaihteisissa on 6 vaihdetta 1,6-litraista lukuun ottamatta. 

1,6-litrainen bensakone on tuttu monista muista Nissaneista. Tässä yhteydessä moottorin hienosäätö on onnistunut monia aikaisempia sovelluksia paremmin. Osaltaan pirteyttä auttavat myös lyhyet välitykset. Joka tapauksessa 1,6-litrainen Tiida on suorituskyvyltään hyvinkin kilpailukykyinen kilpailijoiden joukossa.

Tiidan ajettavuus on edeltäjänsä tapaan parhaimmillaan kaupungissa, jossa autoa voi kuvailla helpoksi ja näppäräksi. Maantiellä tulevat esille lievät puutteet suuntavakavuudessa. Ohjaus on keskitasoa: viimeinen terävyys tunnosta puuttuu, mutta suurempia ongelmia ei tule esille.

Ajettavuutta paremmin Tiidassa on onnistunut jousituksen virittäminen. Perusluonteeltaan jousitus on pehmeä ja mukava. Useimmissa tilanteissa alusta toimii hyvin. Peräkkäisissä laajemmissa heitoissa jousitus muuttuu kuitenkin vellovaksi.

Äänieristykseen on selvästi paneuduttu. Lopputulos on luokassaan keskitasoa parempi. Rengasmelu pysyy kohtuullisena tienpinnan laadusta riippumatta. Moottorin ääni nousee kuuluviin moottoritienopeudessa kiihdytysten lisäksi.

Suorituskyky: 8,0

Tiidan 1,6-litrainen bensakone on suorituskyvyltään hyvinkin kilpailukykyinen verrattuna kilpailijoiden vastaaviin.

Mukavuus: 7,5

Takaistuimella on runsaasti tilaa pituussuunnassa. Sisätilat ovat kuitenkin kapeat. Etuistuimet ovat korkeat ja erikoisen leveät. Visia-varustelussa on puutteita.

Luotettavuus: 6,9

Tiidan kolariturvallisuus on kilpailijoita heikompi. Luotettavuus on keskitasoa.

Ajomiellyttävyys: 7,7

Ohjauksessa ja suuntavakavuudessa on puutteita. Jousituksen toiminta vaihtelee ajotilanteen mukaan mukavan, nypyttävän ja vellovan välillä. Keskimäärin mukavuus on kuitenkin hyvä. Melutaso on luokassaan keskimääräistä alhaisempi.

Ulkonäkö: 5,8

Tiidan sedanin ulkonäkö on hieman vanhahtava. Sisustus on perinteinen japanilainen.

Polttoaineen kulutus: 8,5

Kulutus on kohtuullinen ja huoltokustannukset edulliset.

Valmistuslaatu: 6,4

Viimeistely on keskinkertainen ja materiaalit osittain halpoja.

Sisätilojen suunnittelu: 7,0

Tavaratila on melko suuri, mutta aukko pieni ja epäkäytännölliset saranat vievät paljon tilaa. Säilytystiloja on niukasti.

Luokkansa paras: 7,3

Tiidan ominaisuudet jäävät hieman jälkeen tärkeimmistä kilpailijoista. Tiida on kuitenkin perusvarma valinta järkiautoa etsivälle.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin