Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Dacia Duster 2014

Dacian suosituin malli Duster faceliftattiin. Uudistukset olivat odotettua vähäisempiä eikä keulailmeestä maskin pienillä muutoksilla tullut yhtä tyylikäs kuin uudessa Sanderossa. Uuden Dacia Dusterin lanseeraus tapahtuu Suomessa vuoden 2014 alussa.
Autoesittely Dacia Duster 2014

1,5-litrainen diesel on tarjolla 90- ja 110-hevosvoimaisena versiona, ja sitä on viritetty hieman taloudellisemmaksi. Bensamoottoriksi saa vanhan 1,6-litraisen ohella myös ahdetun 1,2-litraisen (125 hv). Muutamia muissa autoissa tavanomaisia varusteita on tuotu saataville: parkkitutka, ulkolämpömittari, navigaattori ja vakionopeussäädin nopeudenrajoitin toiminnolla.

Uutta on ulkonäössä, varustelussa ja moottorivaihtoehdoissa

Dusterin perusmuotokieleen ei uudistusten yhteydessä haluttu puuttua kuin vähän. Sitä päivitettiin hiukan enemmän nelivetoisuuden suuntaan. Etuosan uusi ilme tulee krominvärisestä etusäleiköstä, aiempaa alemmas sijoitetusta ilmanottoaukosta, uusista kaksoisoptisista ajovaloista sekä päiväajovaloista. Takaosassa uutta on kromisomisteiden käyttö takavaloissa ja pakoputken päässä. Samoin uusi ”4WD”-tunnus kuuluu nelivetoisen Dusterin tunnusmerkkeihin.



Duster on mitoiltaan kompakti: Pituus 4,31 m ja leveys 2,0 m (sivupeilit mukaan lukien). Korkea 210 cm maavara, metallinen suojalevy moottorin alla sekä kunnon ylityskulmat (lähestymiskulma 29.3°, ramppikulma 23° ja poistumiskulma 34.9°) antavat mahdollisuuden kunnolliseen maastossa liikkumiseen. Tavaratila on 475 litran kokoinen ja autossa voidaan kuljettaa 2,7 metrin pituista esinettä. Myös tavaratilan suoja on täysin uusi ja sen avulla on helppoa järjestellä tavaratila eri käyttötarkoituksiin.

Kojelauta on myös kokonaan uusi. Keskikonsoliin on löytänyt paikkansa myös MediaNav-multimediajärjestelmä. Uuden Dusterin etuistuimet on muotoiltu uudelleen ja mukavuutta on lisätty. Takaistuinten selkänoja on myös kokenut uudistuksen ja istuinverhoilussa on uusia vaihtoehtoja sisältäen myös uudistuneen nahkaverhoilun.

Varustetasot

Suomen mallisto koostuu kahdesta bensiini- ja yhdestä dieselmoottorista. Varustetasoja on kaksi; Ambiance ja Laureate. Ambiance-varustetasolla vakiovarustukseen kuuluu mm. ilmastointi, Plug & Play radio CD, etu- ja sivuturvatyynyt, ajovakauden hallintajärjestelmä luistonestolla, kauko-ohjattu keskuslukitus, mustat kattokaiteet, ohjauspyörän korkeudensäätö, sähkötoimiset etulasinnostimet. Laureate-tasolla näiden lisäksi vakiovarusteena on mm. ajotietokone, korinväriset etupuskurit (mustat alaosat) ja ovenkahvat, lämmitetyt etuistuimet, sumuvalot, sähkötoimiset ja lämmitettävät ulkopeilit, sähkötoimiset takalasinnostimet sekä ulkolämpötilan mittari.



Vakiona uudessa Dusterissa on Plug&Radio, johon kuuluvat radio, MP3-yhteensopiva CD-soitin, Bluetooth® liitäntämahdollisuus sekä integroidut AUX- ja USB-pistokkeet. Dusteriin saa nyt suomenkielisen Media Nav -multimediajärjestelmän, joka sisältää satelliittinavigointijärjestelmän, radion, AUX- ja USB-liittimet, Bluetooth®-yhteyden musiikin suoratoistolla ja puhelintoiminnoilla. Media Nav -järjestelmää on helppo käyttää ison 7” (18 cm) kosketusnäytön avulla.

Ajamista helpottavien varusteiden listalle kuuluvat vakionopeussäädin / nopeudenrajoitin, pysäköintitutka takana sekä ulkoilman lämpötilan näyttö. Sähkötoimisten ikkunoiden katkaisijat on nyt sijoitettu oviin ja kuljettajan puolella ne toimivat yhden painalluksen toiminnalla versiosta riippuen. ESC-ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena uudessa Dusterissa. Vakiovarusteena tulee myös EBA-hätäjarrutusavustin, joka on yhdistetty lukkiutumattomaan ABS-jarrujärjestelmään.

Voimanlähteet

TCe 125 bensiinimoottori esitellään ensimmäisenä uudessa Dacia Dusterissa. TCe 125 on nelisylinterinen 1,2 -litrainen suorasuihkutus-turbomoottori, joka tuottaa 90 % maksimiväännöstä jo 1500 r/min. Sen keskikulutus on 6,3 litraa / 100 km ja säännöllisiä huoltokustannuksia pienentää ketjulla toteutettu jakokoneisto. TCe 125 moottorin yhteyteen tulee kuusinopeuksinen käsivalinteinen vaihteisto ja se on saatavilla ainoastaan etuvetoisena.



Toinen saatavilla oleva bensiinimoottori on tuttu 1.6 16V 105 hv:n moottori, jonka saa niin ikään vain etuvetoisena. Dieselvaihtoehtona on 1.5 dCi –moottori, joka tuottaa tehoa 110 hevosvoimaa. Maksimivääntö 240 Nm on käytettävissä jo 1750 kierrosluvulta, joka takaa hyvän ajomukavuuden. Tämä dCi 110 moottori on saatavilla sekä etu- että nelivetoisena.

Dusterin ECO-toiminto auttaa pienentämään polttoaineenkulutusta. Kun toiminto on aktivoitu, järjestelmä optimoi mm. moottorin tehoa sekä matkustamon lämmön hallintaa pienemmän kulutuksen aikaansaamiseksi. Vaihteen vaihtamisvalo näyttää visuaalisesti kuljettajalle parhaan hetken ylös- tai alaspäin vaihtamiselle. Se auttaa kuljettajaa parantamaan polttoainetaloudellisuutta ja pienentää luonnollisesti myös CO2-päästöjä.

Uuden Dusterin akustiseen mukavuuteen on kiinnitetty paljon huomiota. Äänieristystä on parannettu kaikilla osa-alueilla, näin renkaiden, ilmavirran tai moottorin äänet eivät tunkeudu enää yhtä voimakkaana matkustamoon.

Edullisin versio on 1.6 16v 4x2 Ambiance, jonka hinta on 16 878 €. Uuden moottorin TCe 125 4x2  Laureaten saa 18 123 eurolla. Nelivetoisen dCi 110 4x4 Laureaten lähtöhinta on puolestaan 22 555 €.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin