Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Dodge Caliber 2009-2011

Amerikkalainen Dodge tuli muutama vuosi sitten eurooppaan uudella mallistollaan johon kuuluvat Caliber, Nitro ja Avenger.
Autoesittely Dodge Caliber 2009-2011

Ensimmäisenä joukosta vuonna 2006 myyntiin tulllut Dodge Caliber on korimalliltaan 5-ovinen hatchback. Uudet Dodget ovat ulkomuoltoon persoonallisia ja melko kulmikkaita.

Caliberit valmistetaan Illinoisissa, Yhdysvalloissa.

Caliber on jenkkityyliin hyvin varustettu ja se on saatavilla kahdella eri varustetasolla, SE ja SXT. Parempi SXT-varustetaso on kaikissa paitsi 1,8 SE mallissa, jossa on hieman vaatimattomampi mukavuusvarustelu.

Vakiona SXT-versioissa on 17 tuuman alumiinivanteet, ilmastointi, jäähdytetty Chill Zone-kylmäsäiliö neljälle 0,5 litran juomapullolle, CD-radio, kallistuva takaselkänoja, taittuva etuistuistun sekä 60:40 suhteessa kääntyvä takapenkki sekä vakionopeuden säädin. SXT-malleissa on myös 458 wattinen MusicGate- äänentoistojärjestelmä jossa on yhdeksän kaiutinta, joista kaksi on sijoitettu takaluukkuun mahdollistaen musiikin soittamisen ulos.

Taskulamppuna toimiva irroitettava sisävalo on hyödyllinen varuste. Sisävalaisimen voi irroittaa kun tarvitaan valoa auton ulkopuolella, ja käytön jälkeen valon voi laitaa paikalleen latautumaan seuraavaa käyttökertaa varten.

Turvallisuusvarusteet ovat nykyaikaiset sisältäen ESP:n, etu- ja sivuturvatyynyt, sivuturvaverhot sekä turvavöiden esikiristimet.

Kaikkiin malleihin saa lisävarusteena 6-CD: vaihtajan 650 eurolla. SXT-malleihin voi valita nahka/keinonahkasisustuksen (1700 euroa), sähkötoimisen kattoluukun (1360 euroa) ja ulkonäköä tuovan Sport-paketin (850 euroa) sekä 18 tuuman aluvanteet (850 euroa). Mikäli äänentoistolta haluaa vielä enemmän, niin STR-4:n saa 850 eurolla erikoisäänentoistojärjestelmä Kicker Livin’ Loud:n, jossa on 13 kaiutinta, 322 watin vahvistin ja 200 watin subwoofer.

Moottorivalikoiman perusmalli on 1,8 litrainen 110 kilowatin bensakone. Perusmalli on manuaalivaihteinen. Kaksilitraisen bensakoneen yhteydessä on portaaton CVT-automaattivaihteisto. Muita CVT-vaihteistoa käyttäviä yrityksiä ovat mm. Nissan ja Honda. Lisäksi on tarjolla 2,4 litrainen bensa- ja 2,0 litrainen dieselmoottori.

Huippumalli STR-4 on myös julkaistu ja siinä tulee olemaan 217 kilowatin 2,4 litrainen turboahdettu bensakone jolla Caliber kiihtyy sataseen alle kuudessa sekunnissa. STR-4:ssa, madallettu alusta sekä 19 tuuman alumiinivanteet. Myös jarrulevyt ovat suuremmat kuin perusversiossa. STR-4:n tunnistaa myös konepellin ilmanottoaukosta, nelituumaisesta pakoputkesta ja takaspoilerista. Mittaristossa on ahtopainemittari. STR-4:n myynti alkaa suomessa keväällä 2008.

Kulutuslukemat ovat tavanomaisia, ei kovin pieniä mutta ei suuriakaan. Dieselmalli on pieniruokaisin 6,0 litran keskikulutuksella. Suurin kulutus on STR-4:ssa, 8,9 litraa, joka on hyvin kohtuullinen tehoihin nähden.

Edullisin Caliber on 1,8 SE jonka saa 20990 eurolla. SXT-varustelulla 1,8 maksaa 22900 euroa. SXT-diesel maksaa 27490  euroa ja SRT-4 32990 euroa (toukokuu 2008).

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin