Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Ford Fiesta 2013

Pariisin autonäyttelyssä syksyllä 2012 faceliftin saanut Ford Fiesta muuttui hieman niin ulkoisesti kuin sisätiloiltaan. Keulan uudet Aston Martin -muodot ovat helposti erotettavissa vanhasta.
Autoesittely Ford Fiesta 2013

Ajovaloissa hyödynnetään LED-teknologiaa. Sisätiloissa muutokset ovat pienempiä. Moottorivalikoiman uutuuksia ovat vapaasti hengittävät 1,0-litraiset (65 ja 80 hv) sekä 1,5-litrainen diesel (75 hv). Myös ahdetut 1,0-litraiset bensamoottorit tulivat tässä yhteydessä Fiestaan. Tehokkain versio on urheilullinen 182 hevosvoimainen Fiesta ST.

Ford on parantanut uuden Fiestan ergonomiaa muuttamalla sähkötoimisten ikkunoiden kytkinten, lämmitettävien istuinten kytkinten ja ovien sisäkahvojen paikkaa sekä panostanut sisäpintojen viimeistelyyn. Saatavilla on ensimmäistä kertaa 5-tuumainen värillinen monitoiminäyttö, joka tukee mallin ensimmäistä täysin integroitua navigointijärjestelmää.

Kojelaudan yläosassa on kiiltävä pinnoite, joka jatkuu keskikonsolin alaosaan ja toistuu ovipaneeleissa. Fordin oma Ice Blue -valaistus hohtaa säätimissä, kytkimissä ja näytöissä. Uudelleen muotoillut istuimet on saatavilla joko nahkaverhoilulla, osittain nahkaisina tai kangasverhoilulla. Tarjolla on myös urheilullinen verhoilu. Varustetasoja on viisi: Trend, ECOnetic, Sport, Titanium ja Titanium X.



Fiestan tavaratilan lattian alle on piilotettu kuormatila, joka tarjoaa uudenlaista säilytystilaa. Säädettävä lattiakorkeus helpottaa painavien tavaroiden lastaamista ja purkamista.

Moottorit

Seitsemän moottorin valikoimaan kuuluu esimerkiksi 125-hevosvoimainen versio 1.0 litran EcoBoost-bensiinimoottorista. Moottorin saa myös 100-hevosvoimaisena, ja sen polttoaineen kulutus on 4,3 l/100 km. 1.6-litraisen Duratorq-dieselmoottorin ECOnetic Technology -versio 5-vaihteisella vaihteistolla ja uusilla välityksillä kuluttaa polttoainetta 3,3 l/100 km, ja sen CO2-päästöt ovat 87 g/km.

65- tai 80-hevosvoimainen 1.0 litran Ti-VCT-bensiinimoottori suoraruiskutuksella ja integroidulla pakosarjalla sekä Auto-Start-Stop-toiminnolla; kulutus 4,3 l/100 km. Uuden 75-hevosvoimaisen 1,5 litran Duratorq TDCi -dieselmoottorin kulutus on puolestaan 3,7 l/100 km. 95-hevosvoimainen 1,6 litran Duratorq TDCi -dieselmoottori kuluttaa 3,6 l/100 km.

Auto-Start-Stop on nyt saatavana useampaan Fiestaan. Auton moottori siis sammuu automaattisesti auton käydessä joutokäynnillä ja käynnistää auton, kun kuljettaja haluaa lähteä liikkeelle. Älykäs uudelleen lataus vähentää moottorin kulumista kytkemällä vaihtovirtamoottorin päälle ja lataamalla akkua, kun auto rullaa eteenpäin vapaalla tai jarrutettaessa.

ECOnetic-mallissa on parannettu korin ja korin alapuolen aerodynamiikkaa ja optimoitu välityssuhteita, jonka lisäksi siinä on matalan vierimisvastuksen renkaat. Ford on tuonut useimpiin malleihinsa ECOnetic-teknologiohin kuuluvan EcoMode-toiminnon, joka ohjaa kuljettajaa ajamaan taloudellisemmin. Järjestelmä seuraa vaihteiden vaihtoa, nopeutta ja ennakointia ja ilmoittaa niistä mittaristossa näkyvillä kukkaa muistuttavilla kuvilla.

ST ja hinnat

Tehokkain Fiesta on Ford Team RS:n kehittämä Fiesta ST käyttää voimanlähteenään 1,6-litraista EcoBoost-bensiinimoottoria, jonka teho on 182 hevosvoimaa ja vääntömomentti 240 Nm. Auto kiihtyy nollasta sataan 6,9 sekunnissa ja huippunopeus on 220 km/t. Fiesta ST:n kulutus on 5,9 litraa/100km ja CO2-päästöt 138 g/km.

Fiesta ST:n osalta Fordin B-autojen alustaa on parannettu uudella ohjausjärjestelmällä, jousituksella ja jarrukomponenteilla. Autossa on myös parannettu versio dynaamisesta kaarreajon hallintajärjestelmästä (Torque Vectoring Control) sekä 3-toimintoinen ajonvakautusjärjestelmä.

Uudistuneen Fiestan lähtöhinta on 14 344 € (1,25 60hv Trend). Kallein versio on ST, jonka lähtöhinta on hieman vajaat 28 000 €.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin