Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Hyundai Santa Fe 2013

Pariisin autonäyttelyssä Euroopan ensiesittelynsä saaneen uuden Hyundai Santa Fe-mallin nimi päätettiin säilyttää, vaikka muu malliston onkin siirtynyt i ja ix-tunnuksiin.
Autoesittely Hyundai Santa Fe 2013

 

Kolmanteen sukupolveen siirtynyt Santa Fe perustuu suurelta osin Kia Sorentoon ja ulkomitat ovat suunnilleen samat kuin Santa Fen edellisessä mallissa. Pituutta on tullut 4 senttiä lisää. Paino sen sijaan on hieman entistä kevyempi. Uudistunut keulamaski valoineen antaa autolle hieman vauhdikkaampaa ilmettä. Myöhemmin on tulossa myös pidempi Grand Santa Fe, jossa on 10 senttiä pidempi akseliväli ja pituuttakin yli 20 senttiä enemmän.

Uuden Santa Fen maasto-ominaisuuksista on tingitty ja maavaraa on jäljellä 18 cm. Myös istuma-asento on matalampi.

Keski-istuimella on hyvin tilaa, mutta kolmannen penkkirivin käyttö edellyttää myös keskirivin siirtämistä eteenpäin. Jos kolmannelle riville on todellista käyttöä, kannattaa odottaa pitempää mallia. Pääntilasta mahdollinen lasikatto vie turhan paljon tilaa. Etuistuimet ovat muotoilultaan onnistuneet ja perusmallissakin kuljettajan istuin säätyy sähköllä. Kolmas penkkirivi taittuu lattian alle ja myös keskirivi painuu laajennettaessa tavaratilan pohjan tasolle. Kojelauta on kaiken kaikkiaan toimiva kokonaisuus.



Takapilarit ovat sisältä katsottuna erittäin leveät, joten näkyvyys takaviistoon jättää toivomisen varaa. Sisustuksen muotoilu on Hyundain nykymalleissaan käyttämää tyyliä. Materiaalit ovat varsin hyvää laatua. Aikaisemmista korealaismalleista tuttu liukas nahkaratti ihmetyttää. Värivaihtoehtoja ainakin Ranskassa on tarjolla vain musta, valkoinen ja kaksi harmaata.

Muotoilu noudattelee Hyundaille tunnusomaista Fluidic Sculpture -muotokieltä. Edeltäjämalliin verrattuna uusi Santa Fe on 40 mm pidempi, 5 mm leveämpi ja 45 mm matalampi. Akseliväli on säilynyt ennallaan 2 700 mm:ssä. Tavaratilan tilavuus on 5-paikkaisissa malleissa 585 – 1 680 litraa ja 7-paikkaisissa vastaavasti 516 – 1 615 litraa.

Varustetasot

Varustetasoja on kaksi: Style ja Premium. Jo Style-varustetasosta alkaen vakiovarusteena on mm. automaattinen kaksialueilmastointi, Smart Key -avaimeton järjestelmä, sähkösäätöinen kuljettajan istuin, elektroninen seisontajarru, kevytmetallivanteet, Bluetooth handsfree, pysäköintitutka takana. Style varustetasoa voi täydentää Plus Pack -varustepaketilla, johon kuuluu mm. ksenon-valot, LED-takavalot ja nahkaverhoilu. Huippuvarustelluissa Premium-malleissa on lisäksi mm. mukautuvat ksenon-ajovalot, 19” kevytmetallivanteet, navigointijärjestelmä, aktiivinen kaistavahti ja pysäköintiavustin.



Turvallisuusvarustukseen kuuluu vakiona mm. 7 turvatyynyä. Aktiivisen turvallisuuden järjestelmiä ovat ESC-ajonvakautuksen lisäksi mm. VSM-ajonhallintajärjestelmä, TSA-perävaunun vakautusjärjestelmä ja aktiivinen konepelti.

Moottorit ja hinnat

2.2-litraisen dieselin suurin teho on 145 kW (197 hv) / 3 800 k/min ja vääntö vaihteistosta riippuen joko 421 Nm (6MT) tai 436 Nm (6AT). Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt ovat luokkansa pienimpiä: manuaalivaihteisessa mallissa yhdistetty polttoaineen kulutus on 5,7 l/100 km.  Muualla Euroopassa on saatavissa myös 2,4-litrainen bensamoottori ja 2,0-litrainen diesel.

CO2-päästöt ovat vaihteistosta ja varustetasosta riippuen välillä 149 –178 g/km. Vaihteistot ovat 6-nopeuksisia. Automaattisesti kytkeytyvä neliveto voidaan lukita, jolloin vetosuhde on kiinteä 50:50 alle 40 km/h nopeudessa.

Santa Fen hinnat lähtevät 47.990 eurosta (4WD 2.2 CRDi 145kW 6MT Style). Kalleimmasta mallista saa maksaa 61.490 euroa (4WD 2.2 CRDi-R 145kW 6AT Premium 7-paikkainen).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin