Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Kia Picanto 2013

Vuonna 2011 esitelty Kia Picanto erottautuu kilpailijoistaan päämuotoilija Peter Schreyerin rohkealla muotoilulla. Moderni cityauto on saatavilla sekä monikäyttöisenä 5-ovisena että 3-ovisena mallina.
Autoesittely Kia Picanto 2013


Picantossa mielenkiinnon herättävät muotoilu sekä kattavat perusvarusteet. Suuri tekijä on myös auton omistajan vaihtuessa säilyvä seitsemän vuoden tehdastakuu, joka on merkittävä kaupanpäällinen.

Autoon pitäisi virallisesti mahtua viisi aikuista, mutta käytännössä mukavaa matkustusta se tarjoaa neljälle aikuiselle. Pääntilaa ja jalkatilaa on takanakin mukavasti kahdelle aikuiselle. Tilan rajallisuus johtuukin vain auton kapeudesta. Etuistuimet eivät tarjoa parasta mahdollista sivuttaistukea, mutta muuten ne ovat asiansa ajavat. Ohjauspyörä on jätetty ilman syvyyssäätöä.



Mittasuhteiltaan edeltäjään nähden venähtänyt Kia Picanto tarjoaa paremmat matkustus- ja tavaratilat, sillä sen kokonaispituus on kasvanut 6 cm ja akseliväli puolestaan 1,5 cm. Tavaratila kasvoi uudistuksen myötä 43 litraa.

Varusteet

LX-varustetasossa on vakiona muun muassa ilmastointi, ajotietokone, integroitu radio/cd/mp3-soitin, AUX- ja USB-liitin ulkoiselle musiikkisoittimelle keskikonsolissa, ohjauspyörän korkeussäätö ja sähkötoimiset ikkunannostimet edessä sekä korin väriset puskurit, ovenkahvat ja ulkopeilit.

Varustellumpi EX tarjoaa jo kattavaan LX-tasoon lisäksi muun muassa lämmitettävän ohjauspyörän, kuljettajan istuimen korkeussäädön, aktiiviset pääntuet edessä, nahkaisen ohjauspyörän ja vaihdekepin nupin, iPod-liitännän, audiojärjestelmän säätimet ohjauspyörässä, sähkötoimiset ikkunannostimet takana, sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät ulkopeilit sekä ESC-ajonvakautuksen BAS-hätäjarrutehostimella, HAC-mäkilähtöavustimella ja VSM-ajonhallintajärjestelmällä.

Autoon on saatavilla lisävarusteena muun muassa LED-valot, ajovalojen saatto- ja tervetulotoiminto sekä Bluetooth handsfree.



Kia Picanton turvallisuudesta huolehtivat muun muassa kaikissa malleissa vakiona tulevat kuusi turvatyynyä, ABS-jarrut elektronisella jarruvoiman jaolla, kolmipisteturvavyöt sekä vöiden voimanrajoittimet kaikilla matkustajapaikoilla. LX varustetasossa takana jarruttavat rumpujarrut ja LX tasolla taas levyjarrut.

Moottorit ja hinnat

Kia Picanton voimanlähteenä toimivat Kappa-moottorit, joissa kulutus on alimmillaan 4,1 litraa/100 km. Vaihtoehtona on 1,0-litrainen kolmisylinterinen (69 hv) bensiinimoottori, joka tuottaa alimmillaan 95 g/km hiilidioksidipäästöt. Malliston isomman, 1,2-litraisen (85 hv) nelisylinterisen bensiinimoottorin CO2-päästöt jäävät alimmillaan 100 g/km ja keskikulutus 4,3 –litraan / 100 km. Yksilitraisen moottorin voimin auto kiihtyy 0-100 km/ 14,4 sekunnissa ja 1,2 –litraisella sama onnistuu 11,4 sekunnissa. Huippunopeudet ovat 153 ja 171 km/h.

Vaihteistona molemmissa moottorivaihtoehdoissa on viisipykäläinen manuaali. Isompitilavuuksinen moottori on saatavilla myös automaattivaihteistolla. Automaattilaatikossa vaihteita on neljä. Molempien voimanlähteiden yhteydessä on myös start/stop –järjestelmä, jota Kia kutsuu nimellä ISG.

Kia Picanton lähtöhinta on 11.990 euroa (1.0 ISG LX 3D EcoDynamics). Kallein versio on automaattivaihteinen 1.2 EX 5D, joka maksaa ilman lisävarusteita 15.290 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin