Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Nissan 350Z (2008)

Autoesittely Nissan 350Z (2008)

Nissan on valmistanut vuodesta 1969 lähtien Z-sarjan urheiluautoja. Malliston viides sukupolvi on vuonna 2002 markkinoille tullut 350Z ja se edustaa Nissanin tämän päivän näkemystä kaksipaikkaisesta takavetoisesta urheiluautosta. Tämä näkemys on ollut saavuttanut suurta menestystä markkinoilla, 350Z on moneen kertaan kiitetty ja palkittu alan lehdissä ja testeissä. Top Gear Magazine valitsi 350Z:n vuoden autoksi vuonna 2004 ja TopSpeed Magaziene valitsi auton parhaaksi sarjassa Japane Performance Car of the Year 2007. Erityisesti ajo-ominaisuuksia on kehuttu loistaviksi. 350Z on saatavilla Coupe ja Roadster versioina.

Vuonna 2007 esitellyn uusimman 3,5 litran V6-moottoriversion teho on 230 kW ja vääntö 358 Nm. Näillä eväillä 350Z kiihtyy sataseen 5,7 sekunnissa ja huiput on rajoitettu 250 kilometriin tunnissa. Myös jarruihin on panostettu, Brembon jarrulevyjen halkaisija on reilut 320 mm edessä ja takana. Ensiasennusrengas on Bridgestone Potenza RE040 ja rengaskoko on edessä 225/45 18” ja takana 245/45 18”. Vaihteistona kuusipykäläinen manuaali.

Varustelu ei jätä toivomisen varaa. Vakiona löytyy Bi-xenonit, sähkösäätöiset ja nahkaverhoillut istuimet, automaatti-ilmastointi, 6 CD:n audiojärjestelmä kuudella kaiuttimella sekä subwooferilla, ESP ajonvakautusjärjestelmä ja niin edelleen. Oranssi Alezan nahkaverhoilu ja DVD navigointijärjestelmä ovat ainoat valinnaiset lisävarusteet. Navigaattorin kanssa varustelu on lähes täydellinen. Voidaankin perustellusti sanoa että 66 700 euron hinnalla 350Z on todella kilpailukykyinen tuote omassa kategoriassaan. Vastaavilla ominaisuuksilla varustetut saksalaiset kilpailijat maksavat reilusti enemmän, ja uusi Toyota Supra on vasta kehitteillä. Kangaskattoinen avomalli maksaa 72 200 euroa. Varsinkaan avomallin kohdalla ei kannata paljoa tavaratilasta puhua, se on 130 litraa. Coupessa tavaratilaa on 235 litraa.

Tämänkaltaisissa autoissa ei olekaan kysymys tavaratatiloista tai järkevyydestä yleensäkään, urheiluautoja ostetaan tunteella. Tätä tunnetta on varmasti monella, mutta useimmilla urheiluautoilu jääkin haaveiluksi. 70 tuhatta on kuitenkin aika paljon kakkosautosta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin